Amy Henning maga jelentette be az örömhírt, miszerint a Marvellel közösen dolgozik egy teljesen új szuperhős történeten.

Blood Omen, Soul Reaver (Legacy of Kain), Jak & Daxter, Battlefield és Uncharted. Ezeken a játékokon dolgozott Amy Henning korábban, sőt, oroszlánrészt vette ki a munkából a dolgát, hiszen nem egy sorozatot ő talált ki és/vagy fejlesztett tökélyre.

Nem túlzok talán, ha azt mondom, Henning volt az, akivel az egyébként is szupertehetséges Naughty Dog a játékipar csúcsára érkezhetett meg, nagyban köszönhetően többek között az Uncharted-sorozatnak. Tulajdonképpen ő volt az, aki ráerősített a csapat azóta legnagyobb ismérvének számító hihetetlen részletességre való igényre, ő volt az, aki kitalálta hogyan töltsék meg szavak nélkül is a hőst élettel és érzelemmel, melyek mind a mai napig alapjaiban határozzák meg a Naughty Dog munkáját.

A fejlesztőzseni azonban 2014-ben elhagyta a vállalatot (egy picit azért besegített az Uncharted 4-be), majd a Visceral azóta elkaszált Star Wars-játéka után 2019-ben csatlakozott a Skydance New Media vezetéséhez. Ezek után viszont nem nagyon hallhattunk róla. A csöndet azonban tegnap megtörték, amikor Amy Henning bejelentette,

hogy a Disney és a Marvel megbízásából egy képregényeken alapuló játékon dolgoznak.

Túl sok konkrétumot azonban nem oszthattak még meg, de szerencsére azért nem maradunk izgalmas infók nélkül. Azt például tudhatjuk, hogy egy Uncharted-féle narratív akció-kalandjáték lesz, ami egy teljesen új történetet mutat be a Marvel képregények alapján AAA-s minőségben.

Hogy pontosan melyik karakter lesz a főhős még nem tudni, mindenesetre a Marvel kifejezetten jó úton jár, hogy a filmes piac őrületes meghódítása után a videojátékok területén is valami hasonlót vigyen véghez. Például pont most jelent meg a kifejezetten remekül sikerült Galaxis Őrzői játék, az Insomniac a Pókember folytatása mellett már félgőzzel, de dolgozik a Rozsomák játékon is, most pedig a játékipar egyik legnagyobb ikonját és fejlesztőzsenijét bízták meg egy projekttel.

×