Bobby Kotick állítólag önmaga kérte, hogy a lehető legkevesebb összegre csökkentsék a fizetését addig, amíg a Blizzardon belüli állapotok rendbe nem jönnek.

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Bobby Kotick nem pont a legkedveltebb figura a videojáték-iparban, amiért azért rendesen meg is dolgozott az Activision Blizzard élén álló veterán és minden bizonnyal kiváló pénzügyi szakember.

Év elején Kotick például azzal szított indulatokat, amikor több száz embert kirúgott a pandémia kellős közepén, akik végkielégítésként néhány Battle.net kupont vághattak zsebre, majd mindezt megfejelte egy kis 200 millió dolláros önjutalmazással. Ez utóbbi persze már a részvényeseknek is szemet szúrt, akik végül „csak” 150 millióban állapították meg a remek teljesítményt.

Aztán jött a Blizzardon belül és körül kirobbant gigantikus szexuális zaklatásos botrány, amiről hogy, hogy nem, a komplett vezetőségnek halványlila gőze sem volt. De mégis hogyan lett volna, hiszen csak az orruk előtt diszkriminálták, nyomták el és zaklatták a női dolgozókat, akik közül egy minden bizonnyal emiatt lett öngyilkos.

Mikor fény derült arra, hogy azért a felső vezetés módszeresen mismásolta el ezeket az ügyeket látványosan elkezdtek hullani a fejek, de a legnagyobb végül csak megmaradt a helyén, méghozzá annak ellenére, hogy Kotick első nyilatkozatai azért finoman szólva sem voltak meggyőzőek. Gyanús is lett, ezért őt is beidézték kihallgatásra, hiszen elméletileg tökéletesen tisztában kellett volna lennie a cégen belüli állapotokkal, máskülönben hogyan is lehetne képes azt igazgatni?!

Kotick persze egy angyallelkű ember, akinek tényleg semmi fogalma nem volt semmiről, ezért bűnbánóan mártírként ajánlkozik, és maga kérte, hogy csökkentsék a fizetését arra az évi bérminimumra, ami egy ekkora cégnél lehetséges.

Vagyis Bobby Kotick, az Activision Blizzard első embere, aki év elején 46 milliárd forintos bónuszt kapott, most már csak évi 62.500 dollárt, vagyis évi 19 millió forintot keres, amíg nem rendeződik a cégen belüli helyzet.

via – Kotaku, Gamepressure

×