Minél hamarabb, annál jobb elvégezni azt a biztonsági beállítást, ami nélkül mostantól nem kezelhetünk nagyobb elérésű oldalakat.

A Facebook az utóbbi időben egy sor átláthatósági és védelmi újítást eszközöl, melyekkel nem csak jobban, de biztonságosabban használhatjuk a közösségi portált. Az egyik legújabb biztonsági újdonság a Facebook Protect, amely leginkább a tartalomgyártók, politikusok, újságírók és olyan influenszerek számára jött létre, akik nagy közönséget érnek el egy-egy posztjukkal.

A Facebook Protect használatával az ilyen személyek elméletileg biztonságosabban használhatják a profiljukat, de egyben átvilágításként is szolgál. Ezentúl ugyanis csak és kizárólag valódi névvel és kétfaktoros azonosítással lehet nagy elérésű oldalakat és profilokat kezelni.

A Facebook az ezekről szóló figyelmeztetéseket már hetekkel ezelőtt elkezdte kiküldeni az érintetteknek, a HVG szerint azonban ez a folyamat november 12-én véget ér. ez azt jelenti, hogy azok, akik november közepéig bezárólag nem hitelesítik a kezelői profiljukat és nem esnek át az átvilágításon

elvesztik az oldaluk felett a kontrollt, nem fognak tudni publikálni, sőt, a Facebook addig nem engedi őket belépni sem, míg el nem végzik a műveletet.

Vagyis nem érdemes félvállról venni a dolgot, vagy szimplán csak halogatni. Nem mellesleg érdemes is, hiszen így nem csak a felhasználói, de a nagy elérésű oldalunk is nagyobb biztonságban van.

×