Ha rajongó vagy, és ki akarod fejezni az odaadásodat a Squid Game című koreai Netflix-sorozat iránt – nos, erre is van egy kriptopénz.

Ha még nem hallottál a Netflix „Squid Game” című sorozatárol, akkor biztos kő alatt élsz. Mémek ezrei szólnak róla az utóbbi időben, sőt számos játék is átvette a témát játékmódként. Viszont azt lehet, hogy nem tudtad, hogy a Squid Game a SQUID kriptopénzzé vált, és az elmúlt 24 órában robbanásszerűen megnőtt az értéke.

A SQUID az elmúlt pár napban több mint 2300%-ot emelkedett, 184 millió dolláros piaci kapitalizációval, de mint mindig, az ilyen típusú valutára is figyelni kell. A CoinMarketCap arra figyelmeztetett, hogy „több jelentést” kapott arról, hogy az emberek nem tudják eladni a SQUID-jüket a PancakeSwapon, egy nagy decentralizált tőzsdén.

De mi is ez a Squid?

A Squid egy úgynevezett „play-to-earn” kriptopénz, ahol az emberek tokeneket vásárolnak, hogy online játékokban játszhassanak, ahol további tokeneket kereshetnek. A Squid esetében sok vásárló olyan játékos lesz, aki a novemberben induló program online játékában szeretne játszani.

„Minél többen csatlakoznak, annál nagyobb lesz a jutalomalap (sic)”áll a platform fehér könyvében, amely szerint a fejlesztők a nevezési díj 10%-át elveszik, a fennmaradó 90%-ot pedig a nyertes kapja.

„Ami még fontosabb, hogy nyilvánvalóan nem biztosítunk halálos következményeket!”

Az egyes fordulókhoz való csatlakozásnak költségei vannak – például az 1. forduló: Piros fény, zöld fény játszása 456 Squidbe kerül a játékosnak -, összesen hat fordulóval, amelyek egyre drágulnak, ahogy haladnak előre.

„Ez a kriptopénz a véletlenszerű mémekre vagy kulturális jelenségekre épülő digitális érmék és tokenek hosszú és egyre növekvő listájához csatlakozik” – mondta Eswar Prasad, a Cornell Egyetem közgazdásza a BBC-nek.

„Figyelemre méltó, hogy sok ilyen érme gyorsan megragadja a befektetők fantáziáját, ami vadul felfújt értékelésekhez vezet. Az ilyen spekulációs őrületbe belekeveredő naiv kisbefektetők jelentős veszteségek kockázatával néznek szembe”.

Mit gondolsz, erről a fajta kriptovalutáról?

×