Gyermekkorunk kedvenc játékautói visszatértek a virtuális térre. A Hot Wheels: Unleashed egy újabb remek cím az arcade racerek sorában.

Mikor gyerekként az autósszőnyegen játszottunk, vagy a pályán suhantak végig autóink mindig azt képzeltem el, mintha ezekbe az autókba benne ülnék és én vezetném. Bár az évek alatt már kinőttem a játékautózást, és már csak a nagyobb verziót használom a mindennapokban, azért jól esik visszatérni a gyermeki énünkbe. A Hot Wheels: Unleashed alatt újra visszatérnek a gyerekkori emlékek.

Szuper sebesség négy keréken

A Hot Wheels: Unleashed egy arcade stunt racer játék, mely kedvenc gyerekkori autóinkat hozza vissza. Igen a kukáskocsi is benne van. Összesen 66 különböző négy kerekű járműt oldhatunk fel, melyekhez majd a későbbiekben csatlakoznak majd a DLC tartalmak is. A fejlesztők tudják, hogy amikor valaki a Hot Wheels nevet kiejti a száján, egyből a kis játékautók jutnak eszébe. De ha egyből a játékautókra asszociálunk miért akarnánk azokat idegen környezetbe tenni? Szerencsére nem akarták a játékautókat más univerzumba tenni és az autók olyan méretűek, mint amiket a boltba megvásárolhatunk. Versenyzés közben ezért is tűnik minden hatalmasnak. Elhaladunk rádiók, kosárlabdák mellett, mintha tényleg egy gyerekkori szobában száguldoznánk. Jó a pályák azért szélesebbek, mint mi a mieink voltak, de elég unalmas lenne a játék, ha egysávos lenne a verseny.

Nekem van a legnagyobb gyűjteményem

A játékautók inkább a modern felhozatalt reprezentálják, és inkább az új generáció gyerekeinek lesznek ismerősebbek, mint nekünk már ” öregeknek”. A Hot Wheels az évek során jó pár modellt felújított, így ha valami autó ismerős is valószínű, hogy már egy felújított mását láthatjuk viszont a TV-ben. Ez egyáltalán nem probléma, hisz nekünk régebbi motorosoknak is nosztalgikus élményt ad, míg a kisgyerek vigyorogva mutogathatja, hogy bizony nekem olyan autóm van csak piciben. És mire másra lenne szüksége egy gyereknek, mint egy jó alapanyagra és hamarosan ugyanolyan versenyeket tud a kis modellel lejátszani, mint amit lát a játékkonzolon. Külön tetszett, hogy nem csak az autók 3D modelljeit láthatjuk, hanem az autók dobozát látjuk először a kocsi feloldásakor.

A fantázia autók mellett, természetesen a filmes és valódi kocsik is megjelennek és ezekkel is száguldozhatunk a különleges és izgalmas pályákon. A összes autó összegyűjtőse hosszas időt igényel. A megvásárolható autók sora folyamatosan változik, a dobozokból pedig elég véletlenszerű, hogy éppen mit is kapunk. Szerencsére ilyen ládákat kizárólag a belső valutával tudunk vásárolni, így nem kell félnünk, hogy a gyerkőc elkölti a megtakarításunk színes játékautókra.

Az autók tényleg a végletekig ki vannak dolgozva. Egy verseny után ne számítsunk arra, hogy az autó ugyanolyan fényesen tér vissza a garázsba, mint előtte. Függően attól, hogy hogyan is mentünk, az autó karcolódik, koszolódik, mint a való életben. Ráadásul egyes fények alatt még ujjlenyomatot is lehet látni az ablakon. A Hot Wheels: Unleashed tényleg mindenben próbálja visszaadni a gyerekkori kisautóinkat.

Magával ragadó környezet

A játékban két dolognak kell kifejezetten hangsúlyosnak lennie. A kocsiknak és a pályának. Azt tudjuk, hogy a kocsik elképesztően részletesek lettek. Lássuk a pályákat. A trackek nagyon jól visszaadják a mi műanyag kis versenypályáinkat. Szinte ugyanazok az elemek fedezhetőek fel, mint a boltok polcairól megvásárolható nagy modelleken. Még a félresikerült matricázást is belerakták, ahol korlátokon észre lehet venni a matrica alá szorult levegőt, amikor kissé kapkodva raktuk össze, csak azért, hogy már játszhassunk. A színek és fények elképesztőek. Gyönyörű grafikák, nagyon hangulatos környezet miatt teljes mértékben elhiszem a játéknak, hogy ez egy kisautós világ. Szinte már irigylésre méltó, hogy milyen király pályákon gurulnak végig az autók. Ha kis srácként elképzeltem, hogy milyen versenyen megy végig az autóm, akkor az biztos, hogy ilyet szerettem volna első sorban.

Összesen 6 különböző helyszínen versenyezhetünk kezdetben, melyhez a későbbiekben valószínűleg még kapni fogunk kiegészítéseket. Emellett a saját pályánkat is összerakhatjuk az alagsorunkban. Én minden játékban szeretem, ha van egyedire szabhatóság, hiszen én nagyon szeretek pályákat létrehozni, ha már túl vagyok azokon, amiket a fejlesztők készítettek. A Hot Wheels: Unleashed nagyon széleskörű lehetőséget biztosít a pályakészítő szimpatizánsoknak, amivel tényleg egyénire szabva létrehozhatják a saját kis versenyüket. Ha sikerül elsajátítani az irányítást, utána már gyerekjáték lesz a verseny elkészítése.

Nyomd tövig a gázt

Az oké, hogy szép és jó, de a játékélmény is az igazi? A Hot Wheels: Unleashed ezen a téren is hozza a kötelezőt. A vezetés nagyon élvezetes, és egy mivel játékautókról beszélünk, ezért természetesen elragaszkodhatunk a földtől. A játék teljes mértékben próbálja kihasználni a helyszín minden szegletét. Földön, plafonon, de akár a szellőző rendszerben is gurulhatunk. Az oké, hogy a nagy részében kötött szakaszokon kell végigmenni, de amikor nincs fal, akkor bizony szabadon csalhatunk. Egyes helyzetekben még szükség is van erre, hiszen a time trialt nem tudnánk teljesíteni, ha nem a kreatív útvonalakon keresztül haladnánk. A Hot Wheels: Unleashed minden korosztályt képes a képernyő elé leültetni és a játékmenet ugyanannyira gazdag, mint maga a világ.

Az egyetlen egy dolgot, amit hiányoltam a kevés játékmódot. A versenyzés és a time trial mellett szívesen elnéztem volna még egy két lehetőséget, de sajnos egyelőre csak ez a két opciónk van. A splitscreen lehetőség is csak két személyre szól, szóval egyszerre maximum ketten játszhatunk a világ ellen.

Verdikt

A Hot Wheels: Unleashed azt hozta, amit vártam tőle. A gyerekkori emlékek újra felszínre törtek és ismét hatalmas élmény volt játékautókkal versenyezni. A pályák élvezetesek, az autók fenomenálisak és az összhatás is zseniális. Egy nagyon jó játékot kaptunk, ráadásul a kreatív elmék még a saját alagsorukat is összerakhatják. Az egyetlen gondom, hogy minden autót egy picit nehéz összeszedni és hogy viszonylag kevés játékmódot kaptunk. Ha szereted az arcade racer típusú játékokat, akkor ezt a címet neked találták ki.

 

Összefoglalás

Játékautóink életre kelnek – Hot Wheels: Unleashed teszt


Szerzői értékelés

9

A Hot Wheels: Unleashed azt hozta, amit vártam tőle. A gyerekkori emlékek újra felszínre törtek és ismét hatalmas élmény volt játékautókkal versenyezni. A pályák élvezetesek, az autók fenomenálisak és az összhatás is zseniális. Egy nagyon jó játékot kaptunk, ráadásul a kreatív elmék még a saját alagsorukat is összerakhatják. Az egyetlen gondom, hogy minden autót egy picit nehéz összeszedni és hogy viszonylag kevés játékmódot kaptunk. Ha szereted az arcade racer típusú játékokat, akkor ezt a címet neked találták ki.

  • Újra gyereknek éreztem magam
  • Remek környezet és autók
  • Kreatív pályakihasználás
  • Pályakészítő

  • Kevés játékmód
  • Két személyes split screen

Olvasói értékelés

0

×