A Ubisoft eddig is finanszírozott olyan játékokat, melyek a blokklánc technológiára épülnek, most azonban úgy döntöttek, hogy saját AAA-s „kriptojátékot” készítenek.

A Play to Earn modell a blokklánc technológia és az NFT-k népszerűvé válásával törhet utat magának a mainstream játékiparba. Eddig ugyanis a játékosok valódi pénzzel, vagy inkább valamilyen értékkel való jutalmazása kizárólag a kriptovilág iránt érdeklődők privilégiuma volt, de legalábbis nem sokakhoz ért el, de még annál is kevesebben értik a modell lényegét.

A P2E tulajdonképpen annyit tesz, hogy a játékban különböző feladatok, eventek, küldetések, vagy szimplán csak farmolás elvégzéséért olyan valamivel jutalmazza a játékost, amiből ő is közvetlenül profitálhat – és nem csak tapasztalatot. Ez lehet egy speciális kriptovaluta, amit valódi pénzre válthat, de lehet akár egy olyan játékbeli tárgy is, amivel üzletelhet – ugyancsak valódi pénzzel, kriptovalutával.

Ez nyilván az olyan játékoknál lehet egy kézenfekvő megoldás, amelyekben pont az volna a lényeg, hogy a játékosok jó sok időt töltsenek el. Ilyenek lehetnek például az MMORPG-k, a sportjátékok, az életszimulátorok, vagy mondjuk az olyan időgyilkos címek, mint amilyenek a Ubisoft játékai.

Ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a francia játékgyáros esőként pattanna fel a P2E-blokklánc játékok hype-vonatára.

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

A Ubisoft ezidáig csak mint pénzügyi támogató vállalt szerepet az NFT- és blokklánc-alapú játékok készítésében mint a Blockchain Game Alliance egyik alapítója. Ezek jellemzően olyan kisebb volumenű címek voltak, melyeket az Animoca Brands készített, mint például a REVV Motorsport, a Revv Racing és a hamarosan megjelenő Formula E: High Voltage.

A GameRant szerint azonban a kiadó hamarosan saját kripto-játékot készítene, méghozzá ízig-vérig felső ligásat.

Mindezt maga a vállalat első embere, Yves Guillemot és a Frédérick Duguet pénzügyi igazgató mondta a Ubisoft második negyedéves eredménybeszámolója során. A vezetők megjegyezték, hogy az Animoca-projektek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy releváns tapasztalatot szerezzenek az NFT-k és a blokkláncok területén, most azonban úgy érzik készen állnak a nagyobb vállalásokra is.

Sajnos, nem sajnos, mindösszesen ennyit tudunk a dolgok állásáról, így csak találgatni tudunk, hogy mely sorozataiban honosíthatja meg a „játszva keress pénzt” modellt. Körülbelül bármelyikbe. Legalábbis a Ubisoft játékainak többségébe gond nélkül be lehetne illeszteni, legyen szó az Assassin’s Creed-ről (amiről már rebesgetik a live-servicet), a The Division-ről, vagy a Rainbow Six-sorozatról.

Persze nem a Ubisoft az egyedüli vállalat, amelyik gondolkozik a P2E modellen. Az Electronic Arts például már kifejezetten olyan alkalmazottakat keres, akiknek van jártasságuk a területen, de nemrégiben a Sony is levédetett egy olyan technológiát, mellyel konzolra hozhatják a Bitcoint.

×