A Sony videojátékos részlegének fennállása óta az egyik legjobb pénzügyi negyedévet zárták 2021. júliusa és szeptembere között.

A PlayStation 5 megjelenésekor kétségünk sem lehetett arról, hogy a Sony hasonló, vagy jobb számokat produkál majd az újabb gépével, mint korábban a PS4-el tette, melyet a legújabb pénzügyi jelentés is megerősít. Sőt, a 2021. második negyedévére vonatkozó számok alapján még azt is kijelenthetjük, hogy a Sony-nak talán még soha nem volt ennyire jövedelmező üzletága a PlayStation.

2021. július 1. és szeptember 30. között 3,3 millió PS5 talált gazdára, ami azt jelenti, hogy jelenleg már 13,4 millió újabb generációs masina van képernyőre kötve.

EqSlTcw.png

Játékeladások tekintetében sincs nagyon miért panaszkodni, ugyanis ezalatt a három hónap alatt összesen 76,4 millió játékot tudtak értékesíteni. Ebből mindösszesen 7,6 millió volt az, amely házon belüli Sony-s fejlesztés/kiadás, ami azt jelenti, hogy a játékosok leginkább már inkább multiplatform és third-party címeket keresik, bár újabb PS-exkluzív mostanság nem is nagyon jelent meg.

A PS Store történetének legtöbb második negyedéves bevételét termelte, ami több mint 2,8 milliárd dollárt jelent. 

Jelenleg 104 aktív felhasználója van a PlayStation konzoloknak, akik közül 47,2 millióan PS Plus előfizetéssel is rendelkeznek. Ami érdekes lehet, hogy az adatok szerint a játékosok jelentős része már nem vesz fizikálisan, vagyis lemezes formában játékokat, sőt, még soha nem fogyott ilyen kevés dobozos játék, mint most.

Ennél még a tavalyi számok is jobban alakultak, pedig akkor javában „tombolt” a koronavírus-járvány. Jelenleg több konzolhoz készült kiegészítőt (pl. PSVR, headset) adnak el, mint lemezes játékot, melyek közül a legkelendőbbek a Returnal és a Ratchet & Clank címek voltak.

A Sony saját fejlesztései közül a PS5 eddigi legjobban fogyó játéka az önállóan futtatható Pókember kiegészítő, a Miles Morales 6,5 millió eladott példánnyal (digitálisan és fizikálisan), őt követi a Demon’s Souls (1,4m) és a Ratchet & Clank: Rift Apart (1,1m).

JATJMkp.png

cc1DDAb.png

via – Resetera

×