Egy roppant ügyes magyar srác a Far Cry 5 Arcade módjában alkotta újra az 1956-os forradalom és szabadságharc budapesti helyszíneit.

A tehetséges magyar fejlesztők és fejlesztőpalánták már többször megmutatták magukat, gondolok itt elsősorban arra a projektre, amelyben egyetlen lelkes fiatal Unreal Engine-ben alkotja újra a második világháború budapesti ütközeteit, de felhozhatnám akár a szintén magyarok által készülő népmesés játékot is.

Most egy újabb agilis magyar alkotó bukkant fel, aki aktuálisan az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit dolgozza fel, méghozzá a Far Cry 5 segítségével. A Talajmentifagy néven tevékenykedő Papp Béla a GameStart kereste meg az alkotásával, melyet a Far Cry 5 Arcade-on belül álmodott játszatóvá (plusz-mínusz néhány mod), és meg kell mondjuk, hogy egészen remek munkát végzett.

Budapest utcáira rá lehet ismerni, főleg azért, mert a korabeli épületek nagy része a mai napig állnak és a „testükön” viselik az utcai harcok nyomait. A hangulatos bemutatóban néhány fontos helyszínt is megpillanthatunk, mint például a Corvin-közt, de többek közt a 6-os villamos és egy orosz tank roncsán is időzik egy kicsit a kamera.

A pályát nem mellesleg ki is lehet próbálni a Far Cry Arcade módjában, melyet a bejelentkezés után INNEN tölthettek le.

×