A vállalatnak és az ott dolgozóknak kisebb gondja is nagyobb annál, hogy jó képet vágva megrendezzenek egy BlizzCont.

Nincsen ebben semmi meglepő, hiszen aki akár csak félszemmel követi az Activision Blizzard cégóriás körüli gigantikus botrányt, az nagyjából már láthatta jönni a bejelentést. Nincs mit tenni, ez legalább a vállalat több évig fennálló működésével szemben etikus,

így talán mi sem szomorkodunk olyan nagyon, hogy a következő, 2022. elejére tervezett BlizzCont úgy, ahogy van, lefújták.

A hivatalos indoklásban ismét kerülték a valódi okok megnevezését, vagyis a cégen belüli szexuális zaklatásos, nemi-alapon történő megkülönböztetéses, nőket totálisan elnyomó rendszert, melyben és amely mellett sok-sok éven keresztül abuzálták a női alkalmazottakat. Jelenleg pedig egyáltalán nem volna illendő egy Blizzardot éltető eseményt rendezni (ahol mint kiderült korábban szintén zaklattak dolgozókat, sőt az egyik korábbi vezető, Alex Afrasiabi egy szobát is fenntartott a célra, amit az erőszaktevő Bill Cosby-ról nevezett el), meg hát a vállalat vezetése sem érne erre rá nagyon a bírósági idézéseik és a kártérítések rendezése közepette.

Hogy a BlizzCon legközelebb mikor térhet vissza, ha visszatér egyáltalán, még nem tudni, mindenesetre mindenkit biztosítottak arról, hogy a legfontosabb videojátékos bejelentéseiket természetesen valamikor év közben meg fogják majd ejteni. De nem a rendezvény keretein belül.

A BlizzCont már 2005 óta tartják meg mondhatni éves rendszerességgel, egyre növekvő látogatottsággal. Eddig összesen kétszer mondták le az eseményt: előbb 2012-ben a megfeszített fejlesztéseik miatt (Diablo 3, WoW-kiegészítő, SC2: Heart of the Swarm), legutóbb pedig 2020-ban tevődött át az online térbe a koronavírus-járvány miatt.

via – Ars Technica, Engadget

×