Elon Musknak már negyed billió dollárja van, így egy másik lap mellett mi is kiszámoltuk, hogy magyarokhoz köthető dolgot vehetne meg.

Elon Musknak rengeteg küldetése van. Szeretne minél több Teslát az utakon látni, emberek agyába chipet ültetni, emberi kolóniát létrehozni a Marson, és épül már a műholdas internet is. A Tesla vezetőjének vagyona a Bloomberg szerint már negyedbillió dollár, vagyis 289 milliárd dollár, ami 90680975000000 magyar forint. Igen, igen, tudjuk, hogy ezt így nagyon nehéz értelmezni, így kicsit megkönnyítjük.

Ennyi mindent vehetnél Elon Musk jelenlegi vagyonából.

A TheSun nevű brit lap arra jött rá, hogy ebből a vagyonból vehetne

  • 312 millió új iPhone 13-ast
  • 38 millió Rolex órát
  • 1,2 millió Lamborghini Huracans-át
  • 600-szor megveheti a Newcastle Unitedet

Ha magyar dolgokról beszélünk vehetne

  • 477 Puskás Stadiont építhetne
  • 3200-szor megvehetné a Parlamentet
  • 45-ször vehetné meg a Budai Várat

 

Musk vagyona egyébként azután ugrott meg, hogy a Tesla tőzsdei értéke hétfőn meghaladta az 1 billió dollárt. Musk az elektromos autókat gyártó cég többségi részvényese. Mindet egy nagy HERTZ rendelésnek köszönhető, ami 100 ezer elektromos autót vásárolt. Az ügylet után Musk nettó vagyona a piac hétfői zárásakor 36 milliárd dollárral emelkedett.

Ezzel a teljes nettó vagyona eléri a 289 milliárd dollárt, amivel megelőzi a világ második leggazdagabb emberét, Jeff Bezost. Bezosnak 193 milliárd dollár a vagyona a Bloomberg szerint. A Forbes szerint Musk jelenleg gazdagabb, mint a Google társalapítója, Larry Page és a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg együttvéve.

„Több ügyfelünk mondta, ha Elon Musk lesz az első trilliárdos… és az nem a Tesla miatt lesz” – mondta Adam Jonas, a Morgan Stanley elemzője a The Guardiannek a múlt héten. A SpaceX tehát a világ legértékesebb vállalata lehet.

Te mit vennél ennyi pénzből?

×