A Call of Duty Warzone játékosok banhullámot észleltek, de nem csalás miatt kapták a kitiltást. Így most az Activisiont okolják a problémáért.

Mivel a Call of Duty legújabb része, a Vanguard már a sarkon van, a játékosok alig várják, főleg az érkező anti-cheat miatt. Ám néhány játékos azonban -önhibáján kívül- nem biztos, hogy tud majd játszani vele.

Főleg azok nem, akik a Windows 11 Insider és az Overwolf futtatása közben végleges tiltást kaptak, ami elég nagy vitát váltott ki.

A Redditen hangot adva frusztrációjának, egy dühös játékos arra figyelmeztet, hogy „ne használd egyszerre a Windows 11-et és az Overwolfot”.

Az eredti Reddit posztot ITT olvashatjátok el.

„Miután néhány hete véglegesen kitiltottak egy jól ismert és látszólag elég gyakori probléma miatt – vagyis ha megpróbálod megnyitni a Cold Wart, illetve a Warzone-t, miközben az Overwolf nyitva van, és a Windows 11 Insider buildjét futtatod -, végre választ kaptam az Activisiontől, hogy hiába vagyok ártatlan, nem tudják feloldani a fiókom kitiltását” – írják.

„Elismerték a tiltás hibáját, de nem hajlandóak feloldani a tiltást, mivel minden tiltás végleges”.

„Bevallom, a frissítés előtt utána kellett volna néznem a Windows 11-nek, de ki a fene feltételezné, hogy a legújabb operációs rendszer és egy népszerű videófelvevő szoftver birtoklása tiltást eredményez…? Ez még csak meg sem fordul a fejében senkinek.”

Ahogy az eredeti bejegyzésben is utaltunk rá, ez a probléma a jelek szerint másokat is érint, akik szintén Windows 11 alatt futtatják a játékot.

„Jó poszt! Átálltam Windows 11-re és bumm! Örökös tiltás… és az Activision nem kínál megoldást erre… Ez csak azt mutatja, hogy az Activision mennyire visszamaradott!” – dühöngött az egyik kommentelő.

„Őrület, hogy nem oldják fel a tiltást, amikor megerősítették a hibás tiltást. Alig várom a téves tiltások hullámát, ami a Ricochet megjelenését követni fogja… És valószínűleg 99%-ukat nem fogják visszafordítani”.

Az Overwolf válaszol

Egy október 26-i Medium bejegyzésben Overwolf foglalkozott a folyamatban lévő tiltási problémákkal: „Kedves Call of Duty játékosok, tudomásunk van arról, hogy számos felhasználót letiltottak” – írta Liri Katz, az Overwolf szövegírója és tovább magyarázza, hogy a platform kiigazításokat végez a probléma leküzdésére.

Miközben kiemeli, hogy az Overwolf „nem felelős a tiltásokért. Kiadtunk egy frissítést a játéklistánkhoz, hogy megváltoztassuk az Overwolf overlay működését, és többé nem fog tiltást kiváltani az Activision-től Windows 11 használata közben. Fontos megjegyezni, hogy a változtatást követő 24 órában nem érkezett újabb tiltási jelentés.”

Emellett a csapat „szorosan együttműködik az Activisionnel, és mindent megteszünk, hogy segítsünk azoknak, akiknek a fiókját letiltották. Nem tudjuk megígérni, hogy működni fog, de mindent megteszünk, amit csak tudunk”.

Mivel a probléma továbbra is pusztítást okoz, érdekes lesz látni, hogy az Activision úgy dönt-e, hogy visszafordítja a tiltásokat. Ha nem az egy iszonyatos szemét húzás a játékfejlesztőktől.

Szóval valóban létezik olyan kitiltás, amikor valaki nem csal.

×