A Cloud9 Gen.G elleni Worlds negyeddöntős vereségét követően Alfonso „mithy” Aguirre Rodríguez kifejtette a véleményét, miszerint igazságtalan a Worlds.

A nyugat reménye a Cloud9 játékán múlt, azonban soha nem tudta megtalálni a ritmust, és a Gen.G 3-0-ra lesöpörte az LCS harmadik kiemeltjét. A vereséget követően mithy nekiment a profi League of Legendsnek, kijelentve, hogy a jelenlegi formátum miatt a Worldsnek nem lesz nyugati győztese a közeljövőben.

A League of Legends profi formátuma

igazságtalan a nyugati csapatokkal szemben?

„Úgy gondolom, hogy az egész bajnoki rendszer kialakítása rendkívül igazságtalan” – mondta mithy. „A koreai csapatok az LPL, az LJL, az összes ilyen csapat ellen selejtezhetnek, mi pedig az EU vagy az NA csapatokkal vagyunk leragadva.”

A profi csapatok az időzóna- és szerverkorlátozások miatt általában csak a közvetlen vagy közeli régiójukban lévő csapatokkal játszhatnak.

A regionális tehetségek közötti növekvő egyenlőtlenségek azonban azt jelentik, hogy a kínai és koreai csapatoknak megvan az a luxusuk, hogy a szomszédos LCK és LPL csapatokkal játszanak.

„Ahhoz, hogy egy nyugati csapat jól teljesítsen, egy ideig Koreában kellene edzőtáboroznunk, majd ott tornáznunk. De ez nagyon nehéz, mert rengeteg haszontalan meccset kell játszanunk például a Spring Splitben.”

Mithy azt is állította, hogy ha a csapatok „beutazhatják a világot és tanulhatnak egymástól”, az „jobb és izgalmasabb tornákat” eredményezne nemzetközi szinten. Mivel a világbajnokságon maradt négy csapatból három koreai, a maradék 20 játékosból pedig 17 dél-koreai, az LCK dominanciája a ligában nyilvánvaló.

Mithy komor prognózissal zárta a nyugatiak további esélyeit illetően a világbajnokságon.

„Általánosságban elmondható, hogy egy nyugati csapatnak nagyon nehéz lenne jól teljesítenie, amíg nem változik a versenyrendszer”.

Mit gondoltok, igaza van Mithy-nek?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×