A mai naptól kezdve több mint 1000 PC-s játékkal játszhatunk RTX minőségben akár egy mezei Xboxról is!

A mai napon olyan történt, amit sokáig teljesen elképzelhetetlennek tartottunk. A mai naptól kezdve ugyanis Xboxon is játszhatunk a PC-s játékokkal, sőt, a Steames és az Epic Games-es könyvtárunk egy részét is elindíthatjuk.

Mindezt annak köszönhetjük, hogy az NVIDIA feloldotta a GeForce NOW Microsoft Edge-es korlátozását, ami azt jelenti, hogy az alapvetően PC-s játékokra korlátozódó játékstreaming szolgáltatás már Xboxon is tökéletesen működőképes. Ehhez természetesen az is kellett, hogy a Microsoft a konzoljain is lecserélje a régi alapokon működő Edge-et az újabb, modernebb és gyorsabb chromium-alapú testvérére.

A dologban pedig nincsen semmi trükk, egyszerűen csak be kell lépnünk az Xbox böngészőjén keresztül a GeForce NOW profilunkba, amelyhez csatlakoztatva van a Steam és az EGS profilunk. Ezután szimplán csak el kell indítanunk a kompatibilis, streamelésre engedélyezett és az általunk birtokolt játékokat és játszhatunk is maximális PC-s beállításokkal – kontrollerrel, vagy egérrel és billentyűzettel.

Igen ám, de mi van például a korábban PS-exkluzív Steames Death Strandinggel? Az is játszható így?

Nos, rossz hír, hogy a minden bizonnyal a Sony jóvoltából az NVIDIA letiltotta a játékot, de csak akkor, ha azzal Xboxról szeretnénk játszani – a PC-s Edge-ben meg fogjuk találni. Nagy valószínűséggel hasonlóra kell számítanunk a januárban megjelenő God of War esetében is, vagyis aki játszani szeretne vele mindenképp rendelkeznie kell egy számítógéppel.

Ha esetleg nincsen GeForce NOW előfizetésed, akkor érdemes lehet elgondolkozni rajta, hiszen egészen durva minőségben lehet pörgetni a PC-s címeket mindösszesen 10 euróért, nagyjából 3600 forintért. Hamarosan pedig elindul az RTX 3080-as csomag is, amely talán nem túl meglepő módon az NVIDIA egyik legbikább kártyájának képességeihez enged hozzáférni – akár sima Xboxon is. Mindezen túl van egy ingyenes csomag is, amit beregisztrálva bárki használhat közepes PC-s beállításokkal, de egyhuzamban csak egy órán keresztül.

×