Kemény hónapok előtt állunk, az biztos.

Manapság szinte minden héten szembejön egy-egy hír az éppen aktuális, tech eszközökkel kapcsolatos hiánycikkekről. Legutóbb a réz és a magnézium került nehéz helyzetbe, mely nem igazán könnyíti meg az amúgy is elég súlyos chip/félvezetőhiányt. Az átlagfelhasználók számára leglátványosabban talán a tavaly novemberben megjelentetett Xbox Series X/S és PlayStation 5 készülékeket érintette, de a videókártyák borsos áraiba is beleszól a bányászok ténykedésén felül.

Az Intel is megszólalt az ügyben, elárulták, hogy szerintük meddig tarthat még a helyzet!

Ráadásul nem is egy egyszerű mérnök nyilatkozott, hanem a cég egyik fejese, Pat Gelsinger. Neki bizonyára még áthatóbb ismerete van a jelenlegi helyzetről, mint bárki másnak az Intelen belül. Nos, nem szolgálhatunk túl jó hírekkel: elmondása szerint 2023-ig biztosan elhúzódik majd a hiány.

2021 utolsó negyedévében tapasztalható hiány lesz a legrosszabb, aztán minden negyedévben egyre jobb helyzetben találhatja magát az iparág. A teljes helyreállásra azonban legalább másfél évet kell még várnunk, ha addig valamilyen váratlan helyzet meg nem bolondítja a folyamatot és tovább csúszik a regenerálódás. Reméljük ilyenre nem kerül sor, de ezt sosem lehet kizárni.

Forrás: VG247

×