A Twitch bannolta is a Warzone „profit” az 50 ezer dolláros (kb. 16 millió ft) Symfuhny Showdown verseny közepén. Ám valóban megérdemelte a streamer?

A profi Warzone játékosok egyre többet mérik össze tudásukat különböző versenyeken. Általában ezek a versenyek rengeteg pénzzel is járnak, ami miatt mindenki igyekszik a lehető legjobbat nyújtani – és ezért persze több játékost is rajtakaptak csaláson.

Ám a Twitch most más miatt tiltott egy „profi” játékost.

Az 50 ezer dolláros (kb~ 16 millió Ft) Symfuhny Showdown közben az egyik játékos ‘DenxH’ Gulagot nyert SuperEvan ellen, és felfokozott hangulatában elkezdte lőni Evan holttestét. A Gulag vesztes streamer erre megsértődött, és megkérdezte, hogy „miért lövöd le a testemet?”.

 

Super Evan közössége is látszólag megsértődött, így rögtön az ellenséges csapat streamjét raidelte számos sértéssel. Ezek között volt egy homofób gyalázkodás is, amit DenxH csapattársa, Jaay hangosan felolvasott ezek közül a megjegyzések közül – ez pedig úgy tűnik, hogy egyenesen DenxH kitiltásához vezetett.

A múltban a CoD-tornákon kifejezetten a testek lövöldözése miatt volt már dráma. Az egyik esetben egy CoD Mobile csapatot kizártak a torna közepén, amikor az egyik játékosuk egy 1v3-as clutch után elkezdte a testeket lőni.

Ez a viselkedés tipikus trash talk a franchise-ban, így néhányan nem értettek, hogy miért háborodott fel SuperEvan és a közössége.

Szerintem irtó gáz, hogy valaki ilyen apróságon megsértődik, miközben köztudott, hogy a Call of Duty az egyik legtoxikusabb multiplayer játék. De egyértelmű a tanulság: Ne olvassátok hangosan a Twitch chatet a hisztiző raidelőktől. A streamerek rajongóinak pedig: senki sem szereti a gyűlölködő raideket.

Szerintetek jogosan sértődött meg a streamer?

forrás: Dexerto

×