Ha elég idős vagy, akkor ezek a karakterek akár még ismerősek is lehetnek számodra.

Múltkor egy listát állítottam össze nektek a legjobb játékokról Halloweenre, ezt a listát elolvashatjátok ITT. Ám a mai napon is hasonló témát feszegetünk, ám most a különböző karakterek lesznek a középpontban a kedvenc rémisztő játékainkból.

Íme a leghátborzongatóbb és legundorítóbb videójáték karakterek.

Outlast – Richard Trager

Az Outlast egy gyilkos pszichiátriai betegekkel teli játék, de Richard Trager doktor talán a legijesztőbb a bandából. Az elborult orvos elkap téged, tolószékhez kötöz, majd felvonultat néhány aktuális „kísérlete” mellett. Látszólag nyugodt viselkedése aggasztóan ellentmond az őt körülvevő véres látványnak.

A találkozásod ezzel a szadista szemétládával egy nagy ollóval és két ujjad grafikus elvesztésével ér véget. A végső, szívszorító menekülés a markából még félelmetesebbé válik, ha tudod, mire képes. Egy szörnyeteg, a szó
legszorosabb értelmében.

Last of Us sorozat – „Clickers”

Egyesek szerint a Last of Us igazi szörnyetegei az emberek. Bár ne feledkezzünk meg a vak, undorító, félig ember, félig gomba lényekről, akiket a visszhang-helymeghatározó hangjukról ismernek; a Clickerekről. Ezek a fokozott erejű rémálmok közelharcban félelmetes ellenfelek.

A feszültséggel teli játékban valahogy sikerült még tovább fokozni a feszültséget a jellegzetes hanggal. A játékosoknak a lopakodási képességeikre kell hagyatkozniuk, nehogy magukra vonzzák e mutáns rémségek figyelmét.

Silent Hill sorozat – Piramid Head

Nagyon egyszerű ezt a karaktert leírni: egy férfi, aki egy nagy fémpiramist visel, és egy hatalmas kést tart a kezében. A Silent Hill 2 főhősének félelmeinek manifesztációjaként tervezett Pyramid Head nyög, nyög, nyög, gyilkol és erőszakol válogatás nélkül Silent Hill amúgy is nyomasztó városában.

Amikor először találkozunk vele, szerencsére egy rácsfal választja el tőlünk, de pillanatokkal később, amikor pontosan ugyanott járunk, sehol sem találjuk.

 

RE 7 – Jack Baker

Istenfélő, családos „ember”. Jack meglehetősen szerencsétlen, amikor családjával együtt megfertőződik, miután egy kétes szervezet újabb sikertelen kísérletet tett arra, hogy zombiszerű lényeket hozzon létre. Mikor tanulják már meg, hogy ez egy szörnyű ötlet?

Külön említésre méltó a játék egy olyan része, ahol Jack erőszakosan becserkész a házban egy lapáttal, amit nagy hatásfokkal használ arra, hogy elválassza a lábadat a testedtől.

Dead Space sorozat – Necromorphs

Lényegében űrzombik, a Necromorphok újraélesztett és mutálódott holttestek, akiknek egyetlen célja, hogy terjesszék betegségüket és újabb Necromorphokat hozzanak létre. Ami felsőbb szintre emeli őket, az az általuk létrehozott mutációk sokfélesége, amelyek mindegyike a maga baljóslatú módján borzalmas látványt nyújt.

Különösen kiemelkedik a hosszú végtagokból, összeesett arcból, szétesett járásból és vérfagyasztó hangokból álló „Divider”. Nevüket arról a csúnya szokásukról kapták, hogy 5 pókszerű miniszörnyetegre osztódnak, amikor úgy tűnik, hogy a „bulinak” vége. Nos igazából itt kezdődik a probléma.

 

Silent Hill: Homecoming – Asphyxia

Asphyxia női testek borzalmas összeolvadása, mondhatni hasonlít a Human Centepide filmben látottakhoz. Egyetlen pár lába van, ezeken kívül pedig tucatnyi karja, amit járásra is használ. Nincsenek szemei, és a száját a vállából kinövő felső kezei takarják.

 

Nos remélem tetszett ez a hátborzongató, illetve undorító videójáték karakterekkel megtömött lista. 

Ki hiányzik még a listáról?

×