Amerikában már sokadjára fordul elő olyan eset, amikor egy előre megbeszélt online adás-vétel tragédiával végződik.

Október 24-én vasárnap két amerikai tinédzser, indult el egy előre megbeszélt találkozóra, amely során egy online kinézett Xboxot vettek volna egy 29 éves egyelőre meg nem nevezett férfitól. Az adás-vétel azonban nagyon hamar rosszra fordult, és a két fiatal fiút súlyos lőtt sebekkel szállították kórházba – számolt be róla a FOX32.

Az eladó a hatóságok szerint nem menekült, aki állítása szerint a fiúk egyszerűen fizetés nélkül akartak meglépni a játékkonzollal. Miután többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak megállni és kifizetni a megbeszélt összeget, a férfi fegyvert rántott és mindkét srácot azonnal lelőtte.

A 19 éves fiút vállon érte a lövedék – az ő állapota stabil, de a 15 éves barátja már nem volt ilyen szerencsés, őt a fején érte a találat, kritikus állapotban vitték el a helyszínről.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi lesz az ügy végkimenetele, de minden bizonnyal mindkét fél büntetésre számíthat – az eladó emberölés vádjával is bíróság elé állhat. Amerikában korábban is fordult elő már hasonló, 2019-ben például egy 16 éves fiú vitte el az Xboxát egy megbeszélt házhoz, ahol fegyverrel nyitottak neki ajtót és menekülés közben lőtték halálra.

Ezért a hatóságok is külön figyelmeztetnek, hogy az online megbeszélt, de személyesen lebonyolított üzletek során mindenképpen legyünk óvatosak, és lehetőleg olyan helyre szervezzük az ilyen találkozókat, ahol biztonságban érezzük magunkat – legünk akár mi az eladók, akár legyünk vásárlók.

 

×