Nagyon úgy tűnik, hogy a Valorant mobilos portjának fejlesztése az utolsó fázisába érkezett – legalábbis erről árulkodik egy friss álláshirdetés.

A Valorant mobilos portjának létezése sokáig csak amolyan városi mendemonda volt, de miután a Riot hivatalosan is bejelentette különösen megnőtt utána az érdeklődés. Mindez természetesen nem olyan meglepő, hiszen korábban már láthattuk, mekkora sikert érhet el egy-egy nagyobb cím mobilos kiadása, gondoljunk csak a PUBG-Call of Duty párosra, de maga a Riot is megtapasztalhatta a mobile gaming erejét a Wild Rifttel.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy célegyenesbe fordulhatott a Riot taktikai lövöldéjének, a Valorant mobilos portjának fejlesztése, amelyet hamarosan a játékosok is kipróbálhatnak majd. Legalábbis erről árulkodhat a vállalat egy frissen közzétett álláshirdetése, melyben Senior Game Designer-t keresnek igen konkrét feladatok ellátására – szúrta ki a Talkesport.

A meghirdetett állás betöltése után az új kolléga feladata többek között a játékosok véleményének és igényeinek lekövetése, illetve a játéktesztek lebonyolítása, majd mindezek alapján a szükséges módosítások kialakítása lesz. Ez pedig azt jelentheti, hogy hamarosan megkezdődhet a Valorant Mobile tesztelése – előbb természetesen zárt körben fókusztesztekkel, később pedig akár nyilvános tesztelést, bétát is indíthatnak.

Mivel a Valorant Mobile fejlesztése a koronavírus miatt sajnos megcsúszott egy kicsit, ebben az évben már nem érdemes számítani a fent említett tesztelésekre. Hivatalos infó hiányában azonban ez jelenleg csak találgatás, de valószínűnek találom, hogy 2022-ben már Android és iOS eszközökről is játszhatunk majd Valorant meccseket.

×