A God of War PC-s megjelenésének hírére új erőre kaptak a többi pletykák is, melyek szerint a Ghost of Tsushima és a The Last of Us is jöhet PC-re. Ezen elmélkedtünk el egy kicsit.

Az utóbbi napokban a Sony rendesen felkorbácsolta a PC-s közhangulatot, amikor bejelentette a 2018-as God of War számítógépes portjának amúgy igen közeli megjelenését. A hirtelen jött lelkesedésben egyre többen kezdtek el a más nagy PS-exkluzív játék PC-s érkezéséről is beszélni, név szerint a Ghost of Tsushimáról és a The Last of Us-ról.

Valljuk be, a dolog egyáltalán nem alaptalan, hiszen korábban Kratos és Atreus kalandja is teljességgel elképzelhetetlen volt, hogy Sony-n kívüli platformokra látogasson, az olyan címekről már nem is beszélve mint az Uncharted, vagy a Horizon: Zero Dawn. A japán játékgyáros azonban mindenkit meglepett, ugyanis tényleg egyre-másra jelenti be a sikercímeinek PC-s kiadásait, így tulajdonképpen a fenti két címmel kapcsolatban sem zárható ki semmi.

A jelenlegi pletykák egyik indítója a játékkulcsokat árusító Instant Gaming volt, amely listázta a Ghost of Tsushima PS5-ös és PC-s verzióját. A 2022-es megjelenési dátumon túl sokat nem árultak el a dologról, így ez szinte puszta véletlentől kezdve egy valódi placeholder-ig szinte bármi lehet.

A másik „szivárgás” (már ha lehet annak nevezni) egy Redditen feltűnt screenshot volt, amelyen a The Last of Us Steames oldala volt látható. A képen a The Last of Us Remastered volt kiolvasható, azonban a profilhoz csatolt képek a második részből származtak. Mindemellett az is a valódisága ellen szól, hogy Steamen még az Uncharted PC-s kiadása sincsen listázva, pedig annak érkezését már hetekkel ezelőtt bejelentették – sőt, még a filmadaptáció előzetesének a végére is odaszúrták. Vagyis ez a „szivárgás” minden bizonnyal hamis.

Ami a Ghost of Tsushimát illeti, korábban már sokat pletykáltak a PC-s portról, amit a God of War bejelentés még jobban felerősített. Ez még nem jelenti egyenesen azt, hogy valóban létezik is, személy szerint azonban nagyon is lehetségesnek tartom, hogy idővel számítógépekre is megérkezik. A The Last of Us-al is hasonló a helyzet, de látva a Sony portolási tempóját és taktikáját nem merném állítani, hogy erre a közeljövőben kerülne sor.

A Sony az utóbbi időben drasztikusan változtatott az exkluzívjaihoz való hozzáállásán, de továbbra is nagyon kimérten bánnak velük. A Horizon: Zero Dawn és a God of War is csak évekkel később érkezett/érkezik úgy, hogy a folytatások kizárólag konzolokra jelennek meg, a Days Gone-nak egyelőre nem terveznek második részt, mivel rosszul fogyott, vagyis a PC-s kiadás kizárólag a profit jegyében született meg, míg az Uncharted-nek csupán egy nagyon kis szegletébe nyernek bepillantást a játékosok PC-n, miközben hamarosan a mozikba kerül a filmadaptáció – így kvázi két legyet ütnek egy csapásra.

A Ghost of Tsushima ennek fényében valószínűleg tényleg készülhet PC-re, de nyakamat tenném rá, hogy 2022-ben nem fog megjelenni. A The Last of Us azonban valamivel másabb kérdés, hiszen már javában készül az élőszereplős sorozat, amely valamikor jövő évben debütál az HBO-n. Ezért minden kétséget kizáróan ezt sem söpörhetjük le az asztalról és az is igaz, hogy akinek el lehetett konzolon adni, annak már réges-régen eladták. Vagyis egy esetleges PC-s porttal nem csak újabbakat vonzanának be, de a Part II miatt akár még fel is lendíthetik a PS4 és a PS5 eladásokat.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×