Az Activision Blizzard-ot övező botrány miatt a stúdió játékaiban számos változtatást eszközöltek, ennek része a népszerű Overwatch karakter átnevezése is.

Az Activision Blizzard körül még mindig tapintható a feszültség, ami szinte egészen biztosan nem mostanság fog oldódni. A cégen belüli szexuális zaklatásos ügyeket pedig nagyjából pont olyan hatásossággal kezelték és kezelik a mai napig, mint ami az elmúlt években is jellemezte a vezetést. Nevezzük nevén a dolgot: nem tesznek mást, csak mismásolnak.

Már a balhé kirobbanásakor érezni lehetett, hogy valami tényleg nagyon nem klappol, hiszen a komplett vezetőség azt prezentálta sikeresen az egész világnak, hogy hogyan is néz ki a valóságban a vállalatvezetői inkompetencia. Mindenesetre a válságkezelő stáb összeült és arra a megállapításra jutottak, hogy kifizetnek itt egy 18 millió dolláros kártérítést, amott pedig átneveznek néhány karaktert és módosítanak a kinézetükön és problem solved.

Ennek a folyamatnak az egyik érintettje az Overwatch egyik népszerű karaktere, McCree, akit egy dizájnerről, Jesse McCree-ről neveztek el korábban. Mint kiderült, a fejlesztő is benne volt a munkahelyi abuzálásokban, ami miatt augusztusban távozott. A Blizzard vezetősége pedig ezzel párhuzamosan úgy döntött, hogy a karakter nevét is cseréli – ami hozzáteszem helyes, csak ennek kellene a ’to do’ lista végén szerepelnie.

Szó, mi szó, McCree október 26-a után hivatalosan már Cole Cassidy néven lesz hívható és megtalálható.

Ami érdekes lehet, hogy a változtatást nem csak úgy megejtik egy frissítéssel, hanem kanonizálják. Ez azt jelenti, hogy a karakter leírásában egy kisebb történettel megindokolják, hogy miért változtatta meg a nevét a cowboy, ami nagyjából áthallásban van a valós történésekkel.

Ez a fajta belső megújulás – mint már mondtam – alapvetően egy elismerésre méltó dolog, azonban a Blizzardon belüli rendrakás legvégén kellene lennie.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×