Friss álláshirdetések arra engednek következtetni hogy már készülhet a PlayStation 5 új változata, talán épp a PS5 Pro.

Annak ellenére, hogy számos exkluzív címmel rendelkezik, és pozitív kritikákat kapott, a PlayStation 5 fejtörést okozott azoknak, akik a Sony legújabb konzolját meg szerették volna venni. Bár azért kisebb nagyobb várakozással hozzá lehet jutni a készülékhez, néha hihetetlen magas az ára. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a PS5 továbbfejlesztet verziója már tervben van a Sony-nál.

A Sony közelmúltbeli álláshirdetése pont arra utal, hogy készül a PS5 Pro.

A Sony PlayStation Europe nemrégiben közzétett egy álláshirdetést a Greenhouse-on. A hirdetés szerint a Sony olyan szoftvermérnököket keres, akik segíthetnek a PS5 továbbfejlesztett verziójának elkészítésében az Advanced Technology Group (ATG), a PlayStation Studios  technológiai csapatán belül. A feladatlistában olyanok szerepelnek, minta „rendering API-n való munka, amelyet a PlayStation 5 GPU-programozására használnak”, valamint „olyan új API-szolgáltatások tervezése és fejlesztése, amelyek lehetővé teszik a [Sony] számára, hogy a legtöbbet hozza ki a PlayStation 5 hardverből.” Amint azt Josh Coulson, a TheGamer munkatársa megjegyzi, ez úgy hangzik, mintha a játékosok egy „PS5 Pro” megjelenésére számíthatnának.

Még ha jelenleg nem is olyan erős, mint az Xbox Series X, a PS5 továbbra is rengeteg előnyt kínál. Ám ha a PS5 Pro-hoz egy erősebb GPU-t adunk, a Sony következő generációs konzolja könnyen felveheti, ha nem felülmúlhatja elsődleges versenytársát. Mindez persze csak feltételezés, de az idő úgyis választ ad minden kérdésre.

×