Úgy látszik, Yuumi gyorsan a kispadra került, miután kiderült, hogy mennyire erős.

Yuumi-nak hatalmas befolyása volt a világbajnokságon. Mivel a 94 százalékos pick/ban arányával abszolút uralta a csoportkört.

A világbajnokság csoportkörében Yuumit 39-szer tiltották ki,

ami a legtöbb az összes bajnok közül a Games of Legends kompetitív ligastatisztikai oldala szerint. Ezen felül, 12 pickkel Yuumi a második legtöbb draftolásban vett részt a csoportkör során. Csak összehasonlításképpen: Yuumi az egész nyári osztás során csak 12 alkalommal került kiválasztásra az összes nagy régióban.

Ami azonban a legmeglepőbb Yuumi hirtelen népszerűségének növekedésében, az az, hogy a bajnok lényegében „láthatatlan” volt a verseny play-in szakaszában. Míg a főverseny alatt gyakorlatilag „permaban” státuszban van, Yuumi nem volt több, mint egy utólagos gondolat az idei play-in csapatok számára. A rájátszás során Yuumi mindössze négyszer volt bannolva 38 meccsen keresztül, ráadásul nulla tippel, a Games of Legends szerint.

A csoportkör nyitómeccsén azonban a világbajnoki címvédő DWG KIA felvette Yuumit a kiemelt picklistájára, amikor a csoportkör első draftjának első fordulójában kiválasztotta a bajnokot. Amikor a támogatójuk, BeryL 1/0/12-es eredményt ért el a bajnokkal abban a meccsben, és közben több kárt okozott, mint három ellenséges játékos, a verseny többi résztvevője felfigyelt rá.

 

Ettől a meccstől kezdve a világbajnokságon minden csapat rájött, hogy Yuumi mennyire értékes választás. A play-inek és a csoportok között Yuumi pick/ban aránya exponenciálisan megnőtt.

A drafton való jelenléte a rájátszás alatti 11 százalékról 94 százalékra emelkedett a csoportok alatt – ez több mint 80 százalékos különbség egyik napról a másikra.

Most, hogy a világbajnokság a negyeddöntőbe jutott, ne várd, hogy Yuumi egyhamar eltűnik. A nyolc support játékos közül hatan a kieséses szakaszban már legalább egyszer játszottak a könyves macska ellen a világbajnokság során.

A negyeddöntő ma folytatódik 14:00-kor és aT1 VS Hanwha Life Esports lesz soron BO5 mérkőzésben.

Mit gondoltok Yuumiról?

×