Néhány képet is lőttek a virtuális csatatereken.

Annyira bíznak a Call of Duty: Vanguard motorjának képességeiben a fejlesztők, hogy egészen különös módját választották az engine valósághűségének bemutatására. Az Activivision valódi, háborús fotóriportereket hívott el egy különleges virtuális időutazásra. Alex Potter és Sebestiano Tomada voltak a tesztalanyok, nézzük is meg, hogy milyen módon sült el a történet.

Kétségtelen, hogy a jó ideje a játékok részeit képezi a Photo Mode. Megtalálhatjuk FPS játékokban, ott figyelt a Star Wars Jedi sorozat Fallen Order részében, de helyet kap az autós Forza Horizon sorozatában is. Az Activision nem állt meg itt, egy különleges eszköz segítségével emelték be a fent említett fotóriportereket a játékba, hogy később elmondhassák visszajelzéseiket a fejlesztőknek.

 

Nem titok, hogy a Vanguard a 2019-es Modern Warfare kicsit felturbózott játékmotorját használni. Az sem titok, hogy a fejlesztők nagy munkát fektetnek bele abba, hogy minél élethűbb helyszíneket, atmoszférát adhassanak át a játékosok számára. Több korábbi Call of Duty fejlesztő elmondása szerint sok esetben ilyenkor rendes terepmunkára is szükség van, nem elég képeken vagy korábbi munkákon keresztül látni az adott helyeket.

A kamera

Az Activision Blizzard marketingvezetője, Fernando Machado ezért is döntött úgy, hogy egy kamerára hajazó eszköz segítségével utat nyit a játék motorja és a két fotóriporter között. Természetesen nem a cégről beszélnénk, ha ezt a különleges napot nem vették volna videóra és nem prezentálták volna a közösség felé. Erre csütörtök délután került sort, ekkor élesedett YouTube-on a Vanguards of Photography névre keresztelt pár perces kisfilm. Ebben látható, hogy az erre dedikált fényképezőgép/kamera szerű készülékkel rendes, papírra nyomtatott fényképeket is készítettek a művészek, hogy teljesen autentikus legyen a végeredmény. Némi fény és hangtechnikát is bevetettek az Activision szakemberei, így a robbanások fényét az egész teremben lehetett látni.

A videóból hamar kiderült, hogy alaposan elnyerte a fotóriporterek tetszését a sorozat legújabb tagjának valósághűsége. Alex Potter elmondása alapján olyan szituációkkal találkozott a virtuális térben, melyet egy valódi harcmezőn is megörökített volna az utókor számára. Sebastian pedig a történések mozgalmasságát emelte ki az „Így néz ki egy háború” mondatával, hiszen minden pillanatban történik valami a virtuális hadszintéren is, csakúgy mint a való életben.

A háborús fotoriporterek által készített fényképek megvásárolhatóak lesznek a BleeckerTrading.com weboldalán, természetesen erőteljesen limitált számban. Az összes befolyó pénzt pedig a Call of Duty Endownment alapítvány kapja majd, melyet az Actvision a háborús veteránok rehabilitációjának megsegítéséért hozott létre.

Várjátok már a Vanguard megjelenését?

×