Megrázó baleset történt a Rust című film forgatásán, ahol egy elsült kellékfegyver miatt meghalt az operatőr és megsebesült a rendező.

Szörnyű tragédia rázta meg reggelre virradóan a sajtót. Alec Baldwin az új filmje, a Rust forgatása során egyelőre tisztázatlan körülmények között egy jelenet felvétele közben véletlenül egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezető operatőrét, a 42 éves Halyna Hutchinst. A lövedék Joel Souza rendezőt is megsebesítette, őt jelenleg egy közeli kórházban ápolják.

A helyi hatóságok vizsgálják a helyszínt, Juan Rios hatósági szóvivő szerint jelenleg próbálják meghatározni a lövedék pontos típusát. Az új-mexikói forgatásokat érthető módon bizonytalan ideig leállították, azt még senki sem tudja, hogyan kerülhetett éles lőszer a kellékként használt fegyverbe.

Baldwin az eset után teljesen összetört, többször fakadt sírva, omlott össze.

Több bulvárlap lehozta, hogy a színész a balesetet megelőzően azt a kérdést tette fel a közösségi felületein, hogy milyen érzés lehet véletlenül megölni valakit, amit többen összefüggésbe hoztak az esettel. Ez pusztán egy nagyon sötét véletlen, ugyanis a színész csupán a film cselekményére utalt, melyben egy olyan törvényen kívülit alakít, akinek az unokáját egy véletlen gyilkosság miatt ítélnek el.

Az egyik leghírhedtebb ilyen forgatási balesetet 1993-ban Brandon Lee, Bruce Lee fia szenvedte el a Holló című film forgatásán, amikor hasonlóan tragikus körülmények között lőttek rá ártalmatlannak hitt, de éles lőszerrel megtöltött kellékfegyverrel.

×