A gyártó ügyelt a legkisebb részletekre is.

Az Intel várhatóan jövő héten leplezi le teljes mértékben a 12. generációs processzorcsaládját. Az Alder Lake névre hallgató szériából először a 12900K, 12700K és 12600K processzorok érkeznek majd meg a boltok polcaira, a Z690-es chipsetes alaplapokkal együtt. Az alsó(bb) kategóriás modellek várhatóan jövőre érkezhetnek majd.

Hibázott az egyik webshop, előbb küldtek ki pár processzort!

Nem először történik ilyen, a márciusban debütált Rocket Lake családnál is sok megrendelő előbb kapta kézhez az i7-11700K CPU-kat, mint ahogy azokat a cég szerette volna kiküldeni. Ezúttal azért lehet érdekes a dolog, mert Seby9123, a processzorok gazdája nem is egy, hanem kapásból kettő példányt is tudott gond nélkül rendelni.

A CPU-kért 610 dollárt fizetett, itthon várhatóan ez ~220 ezer forint felett lesz majd. Nem lesz olcsó az már biztos, de cserébe a gyártó igazán extra csomagolással látta el a bestiákat. A dobozban a CPU-k mellett egy hamis, aranyozott wafert is találhatnak a vásárlók, melyek akár a polcok díszei is lehetnek. A processzor 3.6 GHz és 2.7 GHz alapórajelen futó magokkal lesz felszerelve, a turbo boost pedig 5.0 GHz körül alakul majd. 24 szállal gazdálkodhat az operációs rendszer, a 8 nagy mag HT képességekkel lesz felruházva, az energiahatékony magoknál nem kell ilyenre számítanunk. Így könnyen kijöhet a matek a 2*8 + 8 szálra. A pletykák alapján a széria november 4-én jelenik majd meg ténylegesen, addig alaplap híján maximum kívülről csodálhatjuk meg a méregdrága komponenst. 

×