Egyre jobban gyűrűzik a probléma a Twitch körül: előbb minden belsős információt ellopnak tőlük, most pedig már a streamerek kifizetéseivel szórakoznak a hackerek.

Egyre több Twitch streamer alkotói profilját törik fel a platformon, majd állítják át a kifizetési beállításokban a PayPal címeket, így téve lóvá a tartalomgyártóknak kiutalt fizetéseket -számolt be róla a Dexerto.

Az egyik első érintett egy Killadelphia nevű külföldi léptékben még kicsinek számító videós volt, aki elmondta, hogy valaki minden gond nélkül belépett a fiókjába, majd megváltoztatta a fizetési adatokat. Emiatt a reklámokból, a bitekből és az előfizetésekből származó bevételei nem nála, hanem egy teljesen ismeretlen számlán kötöttek ki.

Killadelphiát azonban egyre több streamer követte, akik hasonlókról számoltak be, vagyis valaki képes volt hozzáférni a profiljukhoz és megváltoztatni az adatokat úgy, hogy senkinek nem tűnt fel.

Az érintettek természetesen azonnal értesítették a platformot a történtekről, akinek ebben az esetben teljesen meg van kötve a keze. A kifizetések ugyanis megtörténtek és a beszámolójuk előtt elviekben semmi nem utalt illetéktelen behatolásra. Vagyis nagyon sajnálják a dolgot, de nem áll módjukban újra elutalni a pénzeket. Ehelyett azt ajánlják, hogy legyenek óvatosabbak és lehetőség szerint használjanak kétfaktoros hitelesítést.

Mindezzel csak az a probléma, hogy xSophieSophie, akinek ugyancsak ellopták a bevételeit be volt kapcsolva az 2FA, sőt, még mindig használja, azonban ennek ellenére sikerült megváltoztatnia a tolvajoknak a PayPal adatokat, sőt, újra és újra képesek megtenni.

Emiatt pedig többen arra gyanakodnak, hogy az eset összefüggésben lehet a nemrégiben történt óriási Twitch-betöréssel, amikor is tulajdonképpen minden létező dolgot, amit a cég tárol elloptak, majd kiszivárogtatták. Ezek között a vállalat szerint nem voltak szenzitív felhasználói adatok, vagyis nem kerültek ki jelszavak, sokan azonban nem lettek ettől nyugodtabbak.

Viszont ha a Twitch közlésével ellentétben mégis közkézre kerültek belépési azonosítók, annak különösen súlyos következményei lennének a platform jelenére, de kiváltképp a jövőjére nézve.

Az viszont más kérdés, hogy ha a hackerek már ilyen behatolásokra is képesek a platformon, akkor miért csak a kisebb streamereket károsítják meg?

 

×