A Gigabyte ismertette a flagship modelljét.

Nem titok, hogy az alaplapgyártók már javában készülnek a  Intel 12. generációs processzorok pár héten belüls esedékes startjára. Legelőször a Z690-es chipsettel ellátott újdonságok debütálnak majd, melyek mindig is a felső(bb) kategóriát képviselték, de természetesen ezen belül is találunk majd olcsóbb és drágább modelleket is.

A Gigabyte be is mutatta az Aorus Z690 Extreme-et!

 

A gyártó nem spórolt az anyagokkal és az alaplapra szerelt komponensekkel. Ahogy a fenti képen is láthatjuk, nem sok fog látszódni a PCB-ből, hiszen mindenhol szép borítást kapott a lap, melyek bizonyos alkatrészek passzív hűtéséért is felel. Ami ennél is érdekesebb, hogy a memóriákra is egy szép nagy, Aorus designnal ellátott takarólemezt/bordát képzelt el a cég. Reméljük nem a memóriák esetleges melegedése miatt került a lapra, hanem csupán esztétikai célt szolgál majd.

Az alaplapon megtaláljuk természetesen az 5. generációs PCIe csatlakozókat, illetve a kötelelőnek mondható DDR5 memóriatámogatás sem kérdéses. A hálózat terén sem fogja vissza magát a gyártó a flagship modellnél, hiszen a Wifi 6-os vezetéknélküli és a 2.5 gigabites LAN chip mellett ezúttal egy 10(!) gigabites LAN modul is helyet kap majd. Így legalább már ki tudjuk használni a DIGI hamarosan debütáló 10 gigabites internetét.

Elfogadnátok a lapot?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×