Nincs lehetetlen, egyre merészebbek a felhasználók.

A Microsoft fejlesztők ceruzája a Windows 11 gépigényének megállapításakor sajnos elég keményen fogott, a felhasználók nagy bánatára. Az is igaz, hogy a végtelenségig nem lehet húzni a régi hardverek támogatását, de az első generációs Ryzen processzorok és 7. generációs Intel CPU-k (és az azt megelőző generációk) támogatásának megszüntetését bizony nem sokan nézték jó szemmel.

A processzorokon kívül a DirectX feltétel is a 12-es verzióra ugrott, illetve olyan „modernebb” funkciók meglétét is megköveteli magának az operációs rendszer, mint a Secure Boot vagy épp a TPM 2.0. Korábban már mi is összeszedtünk egy-két módszert, melyeknek segítségével ezek kijátszhatóak, ám más felhasználók még ennél is továbbmentek.

Windows 11 Pentium 4-es gépen? Sima!

 

A Carlos S. M. névre hallgató Twitter felhasználó igazi troll módjára kirakta a képet, hogy a gépe milyen szinten nem támogatott, majd pedig egy kicsit trükközött Windows 10 telepítő segítségével felrakta a PC-re a Windows 11-et. A processzor egy 15 éves Pentium 4 661 3.6 GHz volt, a videókártyánál biztosra ment és egy régi, de DX 12-t támogató Nvidia kapott helyett a GT 710 személyében. Elmondása alapján az operációs rendszer MBR/Legacy Boot módban lett feltelepítve, melyet papíron szintén nem támogatott.

 

A fenti videóban pedig működés közben is láthatjuk a Microsoft újdonságát. Lehet, hogy mozgóképen csalóka, de egyáltalán nem tűnik olyan lassúnak a rendszer, mint amire az ember alapból számítana. Persze a mai processzorokkal nem hasonlítható össze. Az, hogy nem kompatibilis gépeken is lehet futtatni a Windows 11-et, kicsit a Microsoft sara is, hiszen a fájlokból nem lett kigyomlálva a régi, legacy hardverek támogatása, így ha sikeresen átjutunk a telepítési védvonalakon, akkor akár egy teljesen működőképes operációs rendszert is kaphatunk.

Te kipróbáltad már az újdonságot?

×