Mostanra a CS:GO-t is elérte a streamsniperek bosszantó jelenléte, legutóbb GuardiaN és kennyS panaszkodtak miatta egy sort.

Manapság szinte már minden online játékban felütötte fejét a streamsniperek problémája. Aki esetleg nincs képben, a streamsniperek a csalás egyik legális formáját űzik, lesnek. Kifigyelik, mikor tudnak egy olyan meccsbe csatlakozni, ahol a saját játékukat közvetítő streamerek adását nézve előnyre tehetnek szert. Vagy ha meccs közben ismernek fel valakit, akkor irány az adott személy profilja. És ha tényleg egy streamerbe botlanak, máris nyitják az élő közvetítést, hogy lássák merre megy, mit csinál.

A probléma nem új keletű, de a legtöbb játékban már találtak megoldást ennek kezelésére. Említhetjük az Apex, a Fortnite, a LoL, vagy a Valorant világát is, ahol már rég kitalálták a streamer mode-ot, ami elrejti az adatokat a meccs alatt, hogy ne azonosíthassák be az ismert tartalomgyártókat.

Egyedül a CS:GO-ban nincs hasonló, még mindig. Bár a Valve szerint mégis van, de erről picit később.

Legutóbb két AWP-s legenda, kennyS és GuardiaN hozta fel a témát, mondván, épp itt az ideje, hogy a CS:GO-ba is bekerüljön a streamer mode:

Tény és való, hogy ha már szinte mindenhol elérhető, miért éppen az egyik legnagyobb múltú, legnépszerűbb játékból maradjon ki ez a funkció?

Aki arra számított, hogy a fejlesztők szépen csendben odébb állnak, és nem szólnak hozzá a témához, az hatalmasat tévedett. Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy még finoman vissza is szóltak a két legendás játékosnak. Azt tanácsolták, hogy állítsák privátra a steam profiljukat, ez majd elrejti az Achievementeket és a raktárat is. Valószínűleg kennyS és GuardiaN még sose hallott erről a lehetőségről…

Ahogy a kommentek között írják, a privát fiók esetén sajnos láthatók maradnak egyes trófeák, így például egy Major győztest (akikből azért nem szaladgál túl sok a szervereken) könnyű beazonosítani, még privát beállításokkal is. De legalább jó hír, hogy nem kell túl sok mindent fejleszteni a probléma megoldására, csupán a privát beállításokon csiszolni egy kicsit.

×