A Battlefield 2042 különleges játékmódja, a Hazard Zone vajon képes lesz versenybe szállni a Call of Duty Battle Royale óriásával?

Végre leleplezték Battlefield 2042 Hazard Zone-t, és így már azt is tudjuk, hogy hogyan is működik az új mód. Az egyes fázisok magyarázatától kezdve a taktikai fejlesztések teljes listájáig itt van minden, amit tudnod kell.

Ez is egy külön élmény, akárcsak a többi mód, egyedi célokkal és játékmechanikával. A Hazard Zone biztosan a határaitokig feszíti majd a csapatodat, de ez az összefoglaló remélhetőleg a segítségedre lesz.

Íme, egy teljes áttekintés arról, hogyan működik a Hazard Zone a Battlefield 2042-ben.

Alapvetően a Hazard Zone a Data Drive-ok visszaszerzéséről szól. Négy fős osztagok csöppennek egy térképre, és a legfőbb feladatuk, hogy megtalálják ezeket a mindenhol elrejtett Data Drive-okat. Miután összegyűjtötték a mennyiséget, a csapatnak ki kell jutnia a pályáról.

Ez egy intenzív mód, ahol minden lépést meg kell fontolni. Mivel a csapatok ugyanazokért a Data Drive-okért küzdenek, és ugyanazokat a kivonási pontokat használják, ezért csak néhányan kerülhetnek ki győztesen. Az egyszerűség kedvéért a Hazard Zone-t öt fázisra bontva lehet a legjobban elmagyarázni.

Hazard Zone 1. fázis – „Stratégia és felszerelés”

Mielőtt az osztagod a térképre kerül, a Hazard Zone-ban először a tervezési fázis következik. Ebben a kezdeti időszakban a csapatoknak lehetőségük lesz kialakítani a stratégiájukat, kiválasztani a specialistáikat, és megvásárolni a megfelelő felszerelést.

A pályától a leugróhelytől és az általános szándékaitoktól függően sokat fogtok változtatni a taktikákon. Ez a korai fázis bőséges időt ad arra, hogy a harchoz megfelelő felszerelést szerezzetek be.

A Dark Market krediteket ebben a fázisban lehet felhasználni. Az előző körökben szerzett valutát most különböző eszközökre válthatod be. Legyen szó taktikai fejlesztésekről a statok növeléséhez, vagy egyszerűen csak különböző fegyverekről és felszerelésekről, itt minden forduló előtt feltöltheted a készleteidet.

Hazard Zone 2. fázis – „Behatolás”

A 2. fázis az, amikor az akció igazán beindul a Hazard Zone-ban. Csapatod automatikusan kap egy zónát, így a te feladatod a terület felderítése és az elrejtett Data Drive-ok felkutatása. Tekintettel a Battlefield 2042 mapjainak kiterjedésére, ezeket a zónákat úgy kell elosztani, hogy ne találkozzatok azonnal csapatokkal.

Hazard Zone 3. fázis – „Visszaszerzés”

Feltétlenül szükséges, hogy legalább egy játékos a csapatodban rendelkezzen egy Intel szkennerrel. Ez a felszerelés kizárólag a Hazard Zone-ban használható, és szinte kötelező a Drive-ok felkutatásához. Az egyik játékos szkennelje a környezetet, hogy megtalálja a meghajtókat, míg a többiek védik őket. Ha a csapatod egyik tagja véletlenül elesik, az sem a világ vége.

A játékosok kétféleképpen is respawnolhatnak. Egyrészt a Squad Reinforcement Tactical Upgrade segítségével, másrészt az egyes részeken található Reinforcement Uplinkek segítségével.

Hazard Zone 4. fázis – „Első kimenekítés”

A meghajtók visszaszerzésével megváltozik a feladatod. Most már a kivonulás a cél. Ha nem sikerül, odaveszett az eddigi munka. Két időintervallum van, amikor a csapatod kivonulhat a Hazard Zone alatt. Az első a játék első perceiben jelenik meg egy véletlenszerű helyen. Biztosítsd a területet, hogy a csapatod felpattanjon a helikopterre, és máris jó úton haladsz a sikeres végrehajtás felé.

Hazard Zone 5. fázis – „Utolsó kimenekítés”

A második helikopter a 10-12 perc között jön, és az egyetlen megmaradt menekülési lehetőségként szolgál. Lemaradtál az első kimenekítésről? Ez most az egyetlen lehetőséged, hogy elmenekülj bármelyik meghajtóval.

Csapatodból értelemszerűen legalább egy játékosnak élve kell kijutnia.

Szóval, valójában miért is küzdesz a Battlefield 2042 Hazard Zone-ban? A Dark Market kreditek miatt. Minden feladat ilyen krediteket hoz a csapatodnak. Ez egy exkluzív, csak a Hazard Zone-ban használható valuta. A következő meccs kezdete előtt ez elérhető lesz számotokra, ebből tudtok jobbnál jobb dolgokat vásárolni. Hasonló a rendszer, mint az Escape from Tarkov-ban.

Mapok és a lobby mérete

Az is megerősítést nyert, hogy a Battlefield 2042-hez már bejelentett összes All Out Warfare-térképpel működik a mód. Bár azt érdemes megemlíteni, hogy ez a játékmód nem a teljes méretű pályákon játszódik. Ehelyett minden ilyen térképet részekre osztanak fel, hogy azok a kisebb lobbyméretnek megfeleljenek.

Ha PC-n, PS5-ön vagy Xbox Series S | X-en játszol, akkor a Hazard Zone-ban 32 játékos lesz a lobbyban. Eközben, ha történetesen PS4-en vagy Xbox One-on játszol, a lobby mérete ehelyett 24 játékosra lesz korlátozva.

Mielőtt a Hazard Zone-ba csöppennél, érdemes megjegyezni, hogy a specialistákra korlátozások vonatkoznak- csak egy-egy specialista a megengedett. Ez azt jelenti, hogy a csapatod mind a négy játékosának más-más szerepet kell betöltenie. Nem futkározhat például három ugyanolyan Support.

Ennek eredményeképpen rendkívül fontos a csapatod összeállítása. Mindent úgy kell kiegyensúlyoznod, hogy az agresszív és a védekező képességek jó keveréke legyen meg. A taktikai fejlesztések nélkülözhetetlenek a módban, mivel jelentős lökést adnak, amit másképp nem kaphatsz meg.

Az alábbiakban megtalálod a teljes listát a módban elérhető összes taktikai fejlesztésről:

  • Starting Armor: Kezdj +20 páncélzattal.
  • Negotiated Bounty 1: 50% plusz kredit a megszálló erőkön végzett gyilkosságokért.
  • Squad Reinforcement: Erősítés Uplink, képes visszahozni a megölt osztagtársakat. Csak egyszer használható.
  • Quickdraw Holster: 15%-kal gyorsabb fegyverváltás.
  • Data Storage: Az +2 adatmeghajtót vihetsz magaddal.
  • Loadout Insurance: Ha elesel a csatában, a Loadout és a Tactical Upgrade költségeinek 50%-át megtéríti.
  • Biometric Scanning: 50%-kal hosszabb ideig spotolhatod az ellenséget.
  • Faster Healing I: 20%-kal gyorsabb heal.
  • Faster Healing II: 20%-kal gyorsabb heal.
  • Ammo Increase I: +1 tár az elsődleges fegyverhez.
  • Ammo Increase II: +2 tár az elsődleges fegyverhez.
  • Throwable Increase I: + 1 hordozott dobótárgy.
  • Throwable Increase II: + 2 hordozott dobótárgy.
  • Insider Information: Az adatkapszulák ledobási helyének felfedése 30 másodperccel a földet érés előtt.
  • Table Deal: 100%-os további kredit jutalom a kinyert adatmeghajtókért.

Nos, egyelőre ennyit kell tudnod a Hazard Zone módról. Várod már?

forrás: Dexerto

×