A harmadik negyedévben a globális PC-piac még mindig szenved az alkatrészhiánytól, de az jól látszik, hogy mely márkákat részesítik előnyben a vevők.

Nem is olyan rég, az IDC piackutató cég bemutatta az idei év harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi elemzésének eredményét, melyből kiderül, hogy a számítógép-piacon melyik márka dominált. Összességében elmondható, hogy 86.7 millió számítógép talált gazdára a harmadik negyedévben, ami tavalyhoz képest némi emelkedést jelent. Azonban az alkatrészhiány még mindig érezteti hatását, de igény lenne a PC-kre.

Az elmúlt időszakban a Lenovo gépei voltak a nyerők.

Ahogy az alábbi elemzésből is látszik, a Lonovo az elmúlt negyedévben az első helyen szerepel, 19.7 millió PC-t adott el. Ezzel 22.8 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. A második helyre a HP csúszott be, majd jön a Dell, majd az Apple gépei. Érdekes módon az Asus és az Acer fej-fej mellett az ötödik.

Az előző évhez képest azonban az tapasztalható, hogy lassul a növekedés. Tavaly a járvány kitörésekor mindenki igyekezett számítógépet venni. Ez a szándék persze nem csökkent, de a folyamatos alkatrészhiány miatt csekély a gyártók készlete. Sok cég egyszerűen nem tudja kiszolgálni az igényeket, így természetes a lassulás.

Nálad milyen számítógép/laptop a nyerő? Az alapján választasz márkát, hogy miből fogy a legtöbb, vagy más szempont érdekel?

×