Mivel a közelmúltban jókora támadások érték a közösségi portált a vállalat vezetése úgy döntött, hogy minimum névlegesen el kell távolodniuk tőle.

Mark Zuckerbergnek és vállalatának, a Facebooknak az utóbbi időben a szokásosnál is keményebb támadásokkal kell szembe néznie, melyek egy részét könnyen lehet, hogy nem fogják tudni kivédeni. Ez pedig hatalmas és sötét árnyékot vethet az egyébként nem csak a közösségi portálból álló cégóriásra és ráéghet annak összes egyéb termékére is.

A The Verge értesülései szerint ezért fogják átnevezni a vállalatot, melyet a jövő héten esedékes október 28-i Connect nevű eseményen jelenthetnek be. 

Az új névről egyelőre nem tudni pontosan, hogyan fog hangozni, de többen megerősítették, hogy szorosan kapcsolódni fog a Facebook metaverzum létrehozásáról szőtt terveihez. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy a Facebook alkalmazás is át fog neveződni, sőt, az egészen biztosan változatlanul marad, hiszen most pont az a cél, hogy maga az anyavállalat határolódjon el a közösségi oldaltól.

Vagyis a Facebook jövőhéttől – még ha csak jelképesen is, de – identitást adó és irányt mutató élharcosból besorolódik a cég többi terméke, a WhatsApp, az Instagram, az Oculus és már az okosszemüveg közé, helyét pedig a Mátrixra és a Ready Player One-ra emlékeztető Metaverzum veszi át.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×