Érdekesen néz ki a Project Cielo, az kétségtelen.

A Gigabyte pár órája leplezte le a Project Cielo névre hallgató, új generációs gaming PC-jük koncepcióját. Kétségtelen, hogy nem mindennapi kinézetett álmodtak meg a gép számára és a képek alapján bizony erőteljesen moduláris is lesz. Ilyen felépítéssel már sok gyártó próbálkozott, de sikert valahogy senki sem ért ért el vele.

Talán a Gigabyte/Aorus lehet az úttörő?

Pontos specifikációt nem ismerhetünk még, így a képekre kell hagyatkoznunk. A fenti képen egy olyan felépítést láthatunk, amely teljes mértékben hordozható és akár áramforrás nélküli helyeken is megállja a helyét. Hiszen a fő rendszert (GPU,CPU, memória, háttértárak stb.) tartalmazó egység mellett találunk egy akkumulátort tartalmazó kiegészítőt és egy másikat, amely akár bluetooth hangszóróként is képes működni.

A gyártó a hálózati megoldásokkal sem finomkodik. Terveik szerint egy rejtett 5G antenna is helyet kapna a gépben, mely segítségével nagy sebességű, alacsony késleltetésű kapcsolatunk lehet a megfelelő lefedettséggel rendelkező városokban. Ezen kívül szinte borítékolható a WiFi 6E támogatás is, így otthoni körülmények között sem kell a kábelekkel bajlódnunk.

Érdekesség, hogy a Gigabyte külön kiemelte a cloud gaming szolgáltatások villámgyors elérését, ami sajnos akár azt is jelentheti, hogy a gép nem lesz túl combos hardverekkel ellátva. Hiszen a GeForce NOW és társai szerény specifikációkkal is megelégednek, ha cserébe a netünk villámgyors. A teljes leleplezésre várnunk kell még, de könnyen lehet, hogy a CES 2022 eseményen már tiszteletét is teheti valamilyen formában az Aorus újgenerációs gaming pc-je.

Szerintetek működőképes lehet a koncepció?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×