Rengeteg DRM nem fog megfelelően futni az új kialakításon.

Október 27-én kerül megrendezésre az Intel Innovation névre hallgató esemény, melyen hivatalosan is leleplezheti a kék óriás a hamarosan érkező 12. generációs processzorok pontos specifikációit. A tesztek alapján ütős hardverekről beszélhetünk, ám a publikus megjelenésig ezeket mindig óvatosan kezeli az ember.

Az Alder Lake szériában debütál az Intel Hybrid névre hallgató technológiája. Néhány processzorban a klasszikus, nagyteljesítményű magok mellett helyet kapnak kisebb, gyengébb, ám jóval kevesebbet fogyasztó számítási egységek. Telefonokban, tabletekben vagy épp az Apple M1 chipjében már találkozhattunk ezzel a kialakítással.

Nem várt problémákat is magával hozhat az architektúra, a DRM szoftverek sem fognak megfelelően működni!

 

Mi lesz veled Denuvo?

Az új kialakításnak köszönhetően nagy eséllyel több DRM, másolásvédelmi szoftver sem lesz kompatibilis a processzorokkal a kiadást követően. Ide tartozhat például a Netflix vagy egyéb streaming szolgáltatók DRM védelme, de a játékoknál használt Denuvo-nál sem teljesen garantált a problémamentes működés. Az Intel ezért fel is vette a kapcsolatot a nagyobb gyártókkal, hogy segítse őket a teljes kompatibilitás eléréséhez.

Jó kérdés, hogy megjelenéskor mi lesz a helyzet. A nagy gyártók sem biztos, hogy működőképes megoldásokat tudnak szolgáltatni az első felhasználóknak, így könnyen előfordulhat, hogy néhány streaming szolgáltatás vagy eredeti játék nem fog működni a frissen vásárolt gépünkön. A kisebb cégeknek még nehezebb dolguk lesz, hiszen ők még az Intel segítségére sem számíthatnak. Izgalmas heteknek nézünk elébe, az már biztos!

Forrás: PCGamesn

×