Egyre brutálisabb mérések kerülnek napvilágra.

Épp hétfőn említettük meg, hogy az AMD 16 magos processzorokat is bevetne a hordozható gépekben. Már ez is óriási vállalásnak tűnik, hiszen jól hangzik a megnövekedett számítási kapacitás, ám ezt valaminek ki is kell hűtenie és bizony a laptopokban eléggé limitált hely áll a mérnökök rendelkezésére. Nos, az Intel nem csak tervezi, hanem el is készítette a laptopokba szánt, 20 (és 24) szálas bestiákat a műhelyében.

Bemutatkozott az i9-12900H!

 

Az Ashes of the Singularity benchmarkjában bukkant fel pár napja a processzor, egy 3080 társaságában. A program 20 magot és 20 szálat ír, ám feltehetőleg ez ebben a formában nem igaz. Valószínűleg a játékok és programok jelentős része hibásan ismeri fel az Intel Hybrid technológiáját és ezért ír fals adatokat.

A jelenleg elérhető iparági pletykák alapján 6 nagy teljesítményű (6*2 szál) és 8 energiahatékony, kis fogyasztású mag kap helyett a processzorban. A CPU fogyasztása 55W körül maximalizálódik a gyári specifikáció szerint, így érdekes lesz látni, hogy mennyi ideig és milyen hőfokok mellett tudja majd működtetni maximális órajelen a magokat. Az Intel kiszivárgott roadmapjén szerepel egy 24 szálas (8*2+8) felépítésű processzor is, könnyen lehet, hogy az a 12950H nevet fogja majd viselni. 

×