A DICE 2018-as játéka, a Battlefield 5 lassan három éves lesz, de még mindig sokan játszanak vele. Vajon ez így marad, amikor megjelenik az új játék?

A Battlefield 2042 november 19-i megjelenésével a DICE a franchise-t újra a modern korba helyezi, ám mivel a játék még nem jelent meg, és sokak tetszését nem nyerte el a béta, a korábbi cím még tartja magát. Sok játékos ennek hatására úgy tűnik, hogy visszatért a Battlefield V-höz.

De hány ember játszik mostanában a Battlefield 5-tel? Vajon ez megváltozik majd az új játék megjelenésével?

Bár a Battlefield 5 játékosainak száma nem vetekedik más hatalmas FPS-címekével, mint a Warzone és az Apex Legends, egészséges játékosközösséggel bír. Az activeplayer.io szerint az elmúlt 30 napban átlagosan 30011 játékos indította el a Battlefield 5-öt. Az aktív játékosok száma október 18-án azonban 62055-re emelkedett, ami hatalmas növekedés.

Ráadásul a játékosok száma október eleje óta több mint 10%-kal nőtt, ami arra utal, hogy a Battlefield közösség készül a novemberben érkező új játékra.

Cikkünk írásának pillanatában több mint 48 ezren játszanak éppen a Battlefield V-tel.

A Battlefield 2042 megöli a Battlefield 5-öt?

Bár a Battlefield 5 játékosai valószínűleg kipróbálják a Battlefield 2042-t, a játékosszám gyaníthatóan később visszaáll majd. Ez annak tudható be, hogy a két játék korszaka, stílusa merőben eltér egymástól. Akinek fekszik a második világháborús közeg, az talán nem hagyja teljesen ott a játékot, legalábbis nem a BF 2042 miatt.

Hosszú távon persze fennáll annak a lehetősége, hogy a Battlefield 5 szépen kihal, a közössége feloszlik, de egyelőre a játék még igen sok érdeklődőt vonz.

Te játszol még a BF 5-tel?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×