A Digi ismét rekorder az internetsebesség magyarországi fokozásában, most a 10 gigabites letöltési sebességet honosítják meg.

A Digi a mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Magyarországon elsőként vezetik be a 10 Gbps letöltési sebességet biztosító otthoni díjcsomagjait – számolt be róla a HWSW. A vállalat szerint az új csomagokat még az év vége előtt megkezdik bevezetni, de országszerte csak fokozatosan lesz elérhető.

Decemberben egyelőre csak néhány budapesti kerületben, 2022 márciusától pedig Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is feltűnik a kínálatban. Ezután az év további részében több megyeszékhelyen kerül bevezetésre.

A tervek szerint két új konstrukció: a Fiberlink 2.5G és a 10 Gbps sávszélességet biztosító Fiberlink 10G közül lehet majd választani, melyekért havonta 4000 és 5000 forintot kell kifizetni.

A Digi nem először szerez elsőséget az internetsebesség gyorsaságában, hiszen korábban ugyancsak elsőként vezette be hazánkban az optikai (G-PON) elérésen keresztül biztosított, 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló otthoni díjcsomagjait.

„A magyar távközlési piacon való 1998-as debütálása óta célkitűzése a DIGI-nek, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban biztosítsa a legjobb szolgáltatásokat előfizetőinek. Hisszük, hogy előfizetőnk életét nagyban meg tudjuk könnyíteni csúcstechnológiás szolgáltatásainkkal, ezért indítjuk el Magyarországon elsőként a 10 Gbit/s technológiás Fiberlink 10G-t, ezzel történelmet írva vezetékes szélessávú internet szegmensben. Szeretnék köszönetet mondani munkatársaimnak, akik odaadó és lelkiismeretes munkájukkal lehetővé tették ezt, csakúgy, mint előfizetőinknek, akik hűségükkel és bizalmukkal évek óta támogatják a DIGI-t.” – mondta el Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója.” – írja honlapján a Digi.

 

×