Hamarosan leszállítják az első adag Steam Deckeket az előrendelőknek, addig viszont jó volna pontosan tudni, hogy milyen játékokkal és hogyan játszhatunk majd a hordozható platformon.

A Valve különösen nagy fába vágta a fejszéjét akkor, amikor azt találta mondani, hogy a Steamen megtalálható játékok java része tökéletesen fog futni a Steam Deck kézikonzolon. A méretes marokgép ugyan kellő erővel rendelkezik, hogy valamennyivel valóban képes legyen ideig-óráig boldogulni, számos olyan feltétel van még, melyeknek meg kell felelni, hogy élvezhető legyen kisebb képernyőn a játék.

Ilyen többek között a feliratozás, a játékokban felbukkanó írott szövegek megjelenése és mérete (olvashatósága), de az sem mindegy, hogy mekkora felbontással, képfrissítéssel és milyen grafikai beállításokkal futnak a címek, már ha futnak egyáltalán.

Ezeket pedig szépen egyesével le kell tesztelni, ami a Steamen fellelhető játékok különösen magas számát tekintve (kb. 50.000 cím) még annál is nagyobb melónak ígérkezik. A Valve ezért egy teljesen külön részleget hozott létre, de minden bizonnyal ez sem lesz elegendő ahhoz, hogy a decemberre datált Deck megjelenésére végezzenek.

Ezért újabb tesztelőket keresnek ebbe a csapatba, hogy minél gyorsabban haladjanak a kompatibilitási lista összeállításával.

Ha pedig kompatibilitás; egy egészen átlátható, remek rendszert találtak ki, melynek köszönhetően a játékos azonnal látni fogja, hogy egy játék miként fut a Decken. Mindez négy különböző jelzést takar: az egyik a teljesen jól játszható, tökéletes élményt jelöli, a második azt, hogy elfogadhatóan, de kompromisszumokkal játszható valami, a harmadik a nem támogatott (ebbe például automatikusan bekerültek a VR játékok), végül pedig az ismeretlen, teszteletlen jelölés.

 

via – PCGamesN

×