Valaki nagyon megunta, hogy a Canon hülyének nézi a vásárlókat és minden funkciót letilt a minden egyben eszközein, ha kifogy belőlük a tintapatron.

Egy David Leacraft nevű amerikai férfi beperelte a világ egyik legnagyobb nyomtatógyártóját, a Canont, amiért az szerinte módszeresen átveri a vásárlókat az All-in-One nyomtatóival – írja a Business Insider.

A férfi ugyanis azt állítja – teljesen megalapozottan, hogy a Canon minden egyben eszközeit nem lehet rendeltetésszerűen használni, ha nincsen benne feltöltött tintapatron. Pontosabban nem lehet az eszközökkel faxolni és szkennelni sem, pedig ezekhez a funkciókhoz egyáltalán nem szükséges tinta.

David szerint a Canon megtévesztően reklámozza ezeket a termékeket, hiszen azt lehet hinni, hogy mindezek a funkciók egymástól függetlenül is használhatóak. Valójában azonban ez egyáltalán nincs így, amit a vállalat nem tüntet fel sehol. A férfi összesen 100 hasonlóan pórul járt csalódott felhasználóval karöltve csoportosan perelt, akik 2015 óta jelzik a hibát a Canonnak mindhiába. A vállalat csak annyit közölt velük, hogy ezt a hibát egyszerűen nem lehet megoldani.

Ha pedig megnyerik a pert, amire megvan az esélyük, akkor a gyártót 5 millió dollár kártérítés megfizetésére is kötelezhetik.

 

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×