A From Software egy ideje már készülő játékából eddig még nem sokat láthattunk, most viszont kiszivárgott 27 másodpercnyi játékmenet.

A From Software kivételes hozzáértésének köszönhetően a soulslike játékok egészen nagy sikernek örvendenek, ami többeknek már csak azért is lehet meglepő, mert ezek a stílusú alkotások nem pont a legléleksimogatóbbak egyike.

Van azonban egy különös vonzereje annak, ha a játékos tényleg a saját képességeinek fejlesztésével – és nem feltétlenül a nehézségi szint lejjebb vételével – jut tovább egy-egy ellenségen. Nagyjából ez, illetve a világépítés lehet a siker kulcsa, amelynek egyik legnagyobb ékköve lehet hamarosan az Elden Ring.

Az új soulslike várományosból most fél percnyi, pontosabban 27 másodpercnyi játékmenet felvétel szivárgott ki legalábbis ha hihetünk a szemünknek. A forrás nem teljesen ismert, de sokakat talán nem is érdekel, a látott anyag ugyanis egészen meggyőzően valóban az Elden Ring-ből származik, amit az is alátámaszt, hogy a stúdió folyamatosan jelenti és tiltja a videómegosztó platformokon.

A videóban láthatjuk a ragyogó Erd Tree-t, vethetünk egy röpke pillantást a játéktér egy részére, illetve azt is észrevehetjük, hogy a Sekiro után itt is szabadon ugrálhatunk majd a karakterünkkel. Fontos azonban kiemelni, hogy a játékmenet a letűnő generációs Xbox One-ról származik, tehát a Series és a PS5-ös verziók ennél egészen biztosan jobban fognak kinézni – bár még ez is sokat fog addig változni.

Reupload of the 27 second gameplay leak, Youtube video just went private from Eldenring

 

Magából a játékból mindezen túl sokat nem láttunk még, de a FS „titkos” receptjét ismervén azonban nagyon bizakodóak lehetünk. A játék világáért és történetéért ugyanis nem más felel, mint George R. R. Martin, aki a Tűz és a Jég Dala-sorozatot, vagyis a Trónok Harcát is jegyzi. Ez a fajta összefogás pedig még akkor is garantált sikerben végződne, ha a játék egyébként nem lenne végül olyan kiemelkedően jó, mint a korábbiak.

A Fromos fiúk és lányok viszont legalább annyira nem sietik el a fejlesztést, mint Martin a következő könyvét, ez pedig a játékiparban éppen annyira lehet jó dolog, mint rossz. Mindenesetre gőzerővel és maximális figyelemmel kalapálják a stúdió első nyílt világú játékát, amely nem is olyan sokára, 2022. január 21-én jelentik meg szinte minden konzolgenerációra és PC-re.

https://leet.hu/?s=far+cry+6&post_type=product

×