A Facebook ma bejelentette, hogy az elkövetkező öt évben 10 ezer embert vesznek fel az Európai Unióban, hogy dolgozzanak a metaversen.

Úgy tűnik, hogy a Facebook igen komolyan veszi a közösségi oldalak bővítését, és már olyan világon dolgoznak, ami új szinten hozza össze az embereket az internetes térben. A közösségi óriás nemrég bejelentette, hogy a Facebook a jövőben egy metaverse létrehozásán dolgozik, és ehhez a megfelelő embereket keresik, szerte Európában.

Épül a virtuális világ, ahol együtt élhetünk majd.

 

A „metaverse” kifejezést általában az internet jövőbeli iterációjának leírására használják, ami 3D-s virtuális terekből áll és egy virtuális univerzumba kapcsolódik. Tágabb értelemben a metaverse nemcsak a virtuális világokra utalhat, hanem az Internet egészére, beleértve a kiterjesztett valóság (AR) teljes spektrumát. Itt lényegében mindenki létrehozhat egy avatart, és interakcióba léphet másokkal. Csakúgy, mint a Ready Player One című filmben.

 

A Facebook egyébként a rendszert gyerekcipőben már kidolgozta az Oculus Quest platformján. Augusztusban megjelent a Horizon Workrooms szolgáltatás, amely lehetővé teszi a VR és nem VR felhasználók számára, hogy virtuális világban találkozzanak. Még júliusban a Facebook bejelentette, hogy létrehoz egy „metaverse termékcsaládot”. Ez nem tudjuk, pontosan mit jelent. Mark Zuckerberg vezérigazgató azt mondta, hogy a Facebook aa következő 5 évben „metaverse-cég” lesz. Ugyanakkor nem szeretnék kisajátítani, inkább az együttműködésben hisznek.

Így hát szerte Európában 10 ezer embert fesznek majd a projektbe, hogy megvalósítsák. Te készen állsz a virtuális társadalomra?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×