A Sugarpunch Games csapata meghallotta a magyar játékosok siralmát és megleptek minket egy magyar szinkronos Behind the Beyond előzetessel.

A Behind the Beyond óriási meglepetésként robbant a magyar köztudatba, ami nem is akkora csoda, hiszen ez lesz az első olyan videojáték, amely a Magyar Népmeséket, úgy pedig a népi folklórt tökéletesen megidéző történettel és megjelenítéssel bír. Mondhatnám azt is, hogy ez lesz az első magyar népmesei játék, és hát mondom is.

A fejlesztést a jószerivel magyarokból álló Sugarpunch Games végzi, akik hamarosan már a Kickstarteren kérik a magyar játékosok támogatását, hogy a lehető legjobb minőséget szállíthassák nekünk – és a világnak. Mivel alapvetően szűkös költségvetéssel dolgoznak a játékon, eredetileg csak a legelterjedtebb nyelven, angolul szerették volna kiadni, természetesen magyar felirattal. Érthető módon ennek sokan nem örültek, hiszen mégiscsak egy magyar népmesei játékról van szó, de sajnos itt kellett meghozniuk az első kompromisszumot, ha úgy tetszik áldozatot.

A Sugarpuch csapata azonban meghallotta a siralmakat, és a Kickstarter kampány kezdetének pillanatában megleptek minket egy magyar szinkronos előzetessel.

 

Mindennek nagyon örülünk, hiszen a Behind the Beyond hangosan ordított a magyar ajkú mondatok után, a szinkronos előzetest látván és hallván pedig kijelenthetjük, hogy ez is legalább olyan minőségi lesz, mint maga a produktum. Érdemes azonban megjegyezni, hogy szinte biztosan kellenek majd még további források ahhoz, hogy teljesen be tudják fejezni a szinkronos munkálatokat, ezért az időzítés sem lehet véletlen.

A játék Kickstarter kampánya ugyanis október 19-én veszi kezdetét, magyarán a cikk írásához számított egy napon belül. Ez azt jelenti, hogy ha szeretnénk, hogy főhősünk, Jánoska és mellette az össze játékbeli karakter magyar nyelven beszélgessen és gágogjon, akkor mindenképpen érdemes támogatni a tehetséges magyar csapat munkáját valamilyen választott kisebb-nagyobb összeggel.

Ha netalántán egy kis ösztönzésre vágysz, akkor van egy remek hírem, a játék demója már elérhető Steamen, melyben a történet elejét próbálhatjuk ki. 

 

×