Nagyon úgy tűnik, hogy az NVIDIA mégsem annyira jó barátja a játékosoknak, mint ahogyan azt állítja.

Igen meredek állításokat fogalmazott meg a világvezető videokártya gyártójával szemben az általában jó füleseket kapó, úgy pedig megbízhatónak mondható ‘Moore’s Law Is Dead’ nevű szivárogtató.

A forrásait nem eláruló bennfentes ugyanis azt állítja, hogy az NVIDIA a „piac manipulálásával” szándékosan tartja magasan a kártyáinak az árát. Ezt a vállalat szerinte úgy éri el, hogy lassítja az RTX 3000-es széria gyártását úgy, hogy közben a Samsung a chiphiány ellenére is tudná tartani az előzetesen kitűzött ütemtervet. Mindennek lehet az oka, hogy az NVIDIA felismerte azt, hogy amennyiben a jelenlegi ütemben folytatják a gyártást, akkor a második negyedévre összeomlik az árképzés, és olcsóbbak lesznek a GPU-k.

Ezt már csak azért sem szeretnék, hogy megtörténjen, mert a pletykák szerint a jövőre érkező újabb kártyákkal árat is emelnének, melynek kifejezetten nem tenne jót, ha a 30-as széria sokkal olcsóbb lenne. Ezért legalább a megjelenésig visszatartanák a gyártást – vagy a készleteket, hogy addig is a lehető legmagasabb áron tudják értékesíteni a piacon lévőket.

×