A Windows 11 hiba előző héten ütötte fel a fejét, és az AMD processzorok tulajdonosai felettébb nem örültek a teljesítménycsökkenésnek.

Nemrég írtunk nektek róla, hogy a Windows 11 utolsó frissítése óta a Ryzen processzorokkal felszerelt gépek jelentős lassulást szenvedtek el.

Ez főleg azokat zavarta, akik játszanak, vagy olyan programokat használnak, akik teljesen kihasználják a processzort, mivel a probléma a L3 cache(gyorsítótár) kezelése volt. Ez körülbelül 15%-os teljesítménycsökkentéssel járhatott, ami nem tűnik nagy számnak, de azért igazán zavaró lehet.

Nos, az új verzióval ezt a problémát kiküszöbölték, de csak az Insider felhasználók számára, mivel a javítás a rendszer normál felhasználókra még nem terjedt el.

Remélhetőleg a normál felhasználóknak sem kell sokat várniuk és még egy nagyobb frissítés előtt megkapják a hibajavítást. Ám az AMD processzoroknak nem ez az egyetlen problémája az új operációs rendszer alatt, elméletileg egy ütemezési problémától is szenvednek. Erről személyesen az AMD fog gondoskodni, valószínűleg még ezen a héten!

Azért még látszik, hogy gyerekcipőben van a Windows 11, de muszáj a tesztelés, mert akkor látnak napvilágot az ilyen problémák.

Neked milyen processzor duruzsol a gépedben?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×