A Vanguard az iparág egyik legjobbja.

A Valoranton dolgozó Riot Games alkalmazottak időről-időre szoktak jelentkezni fejlesztői blogbejegyzésekkel, melyekben játékkal kapcsolatos háttérinformációkat tudhatunk meg. Ezúttal a játék anti-cheatjéért felelős Matt “K3o” Paoletti osztott meg pár tényt a Vanguard védelemmel és a csalókkal kapcsolatosan.

Nézzük is ezeket!

 

  • Kiemelte, hogy a csalók és csalások elleni védelem gyakorlatilag egy soha véget nem érő harc. Hiába szállítottak a Vanguard képében egy iparágilag is elismert anti-cheatet, folyamatosan fejleszteni kell, alkalmazkodni kell a hackerek módszereihez.
  • Elmondta, hogy az utóbbi időben a hardveres csalások egyre népszerűbbek a felhasználók körében, mindezt sokszor megfűszerezik egy kis gépi tanulással és mesterséges intelligenciával.
  • Szerencsére a Vanguard itt sem vallott szégyent, korábban már beszámoltunk róla, hogy bizony a hardveres csalások kiszűrésében is kiválóan helytáll.
  • A beküldött jelentések aránya/száma mindennél jobban elmondja, hogy valóban az egyik legjobb megoldás manapság a Vanguard. A fejlesztők „all-time low”-ként jellemezték a jelenlegi időszakot, azaz most reportolnak a legkevesebbet a játékosok a játék történetében. Beérett a fejlesztők kemény munkája. 

Egyre kevesebb a gyanús ellenfél, ahogy fejlődik a Vanguard. Azt azonban a Riot Games szakemberei sem tagadják, hogy csalók mindig is lesznek a játékokban, nem létezik tökéletes rendszer. Az első nap óta, kis kivételtől eltekintve minden egyes nap játszom és blatant csalóval 1-2 alkalommal találkoztam csak, ami nagyon jó arány.

×