A Steammel ellentétben az Epic Games Store láthatóan szívesen fogadja a blokklánc alapú játékokat, amelyek NFT jutalmakat osztogatnak.

Tegnap írtunk róla, hogy a Steam betiltott minden olyan játékot, ami kriptopénzzel, blokklánccal vagy NFT-vel foglalkozik. Ezek a játékok az Epic digitális áruházában találhatnak új otthonra.

A Valve üzleti modelljeinek állandó ellentéte, az Epic Games azt mondja, hogy nem fog széleskörű tiltást elrendelni a blokkláncos játékokra. Az ilyen típusú videojátékok ellentmondásosak voltak a játékosok kriptopénz- és NFT-kifizetései miatt. Ezek a jutalmak kézzelfogható, valós értékkel bírnak, amelyek sértik a Valve alapvető fejlesztői irányelveit.

Az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney azonban nem áll készen arra, hogy bezárja az ajtót a blokkláncjátékok előtt.

A vállalat a The Verge-nek elmondta, hogy érdekelt abban, hogy segítsen megérlelni ezt a még gyerekcipőben járó tájat, és potenciálisan új növekedési (és működési) lehetőségeket fedezzen fel. Szabályokat és előírásokat kell majd kialakítani és szigorúan betartatni, így a játékgyártók és az Epichez hasonló áruházak üzemeltetői számára az alkalmazkodás és a tanulás zűrös időszaka következhet.

„Az Epic Games Store szívesen fogadja a blokklánc technológiát használó játékokat, feltéve, hogy azok betartják a vonatkozó jogszabályokat, nyilvánosságra hozzák a feltételeiket, és megfelelő korhatár-besorolást kapnak egy megfelelő csoporttól. Bár az Epic nem használ kriptót a játékainkban, üdvözöljük az innovációt a technológia és a pénzügyek területén” – mondta Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója a Twitteren.

„Mint technológia, a blokklánc nem más, mint egy elosztott tranzakciós adatbázis decentralizált üzleti modellel, amely az adatbázis kapacitásának bővítése érdekében hardveres beruházásokra ösztönöz. Ennek van haszna, függetlenül attól, hogy egy adott felhasználása sikeres vagy sikertelen”.

Sok játékkészítő érdeklődik a blokklánc iránt. Az Electronic Arts és a Ubisoft is vizsgálja a blokkláncot, azonban felhasználási területeik még kissé ismeretlenek. Lehetséges, hogy ezeket az utakat az új játékbeli tartalmak monetizálására vagy terjesztési módszereire használhatják.

Úgy látszik az Epic Games kicsit másképp gondolkodik, mint a Steam.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×