Az Activision a jövő év elején megszünteti a távmunkára vonatkozó előírásokat, azt szeretné, ha a játékfejlesztők januárban visszatérnének az irodákba.

A COVID-19 súlyosan megzavarta a játékipart. A játékok késnek, vagy tele vannak hibákkal, ahogy a kiadók és a fejlesztőcsapatok próbálnak alkalmazkodni az új normákhoz. Valóban zavaró lehet az irodai munka helyett az otthoni és a távmunka.

Az Activision alkalmazottai is átálltak az ingázó irodai munkáról a távmunkára, de ez nem biztos, hogy továbbra is így lesz. Az Activision-Blizzard végül azt szeretné, ha az alkalmazottak visszatérnének az irodákba. A Bloombergnek Jason Schreier megerősítette, hogy

a kiadó azt tervezi, hogy a dolgozók „2022. január 3-ig teljesen visszatérnek az irodáinkba”.

Ez valószínűleg a Call of Duty játékok miatt is történik, mivel az Activision összes first-party fejlesztőcsapata valamilyen formában már a játékot szolgálja, legyen szó akár Warzone-frissítésekről vagy az új alapjátékok többjátékos tartalmáról.

Az Activision bevétele a játékok és tartalmak folyamatos szállításán múlik. A kiadó minden évben milliárdokat kaszál az évente megjelenő Call of Duty-játékok és egyéb mikró tranzakciók révén. Mivel az Activision hamarosan kiadja a Call of Duty: Vanguardot, lesz mit a tejbe aprítani.

Viszont a dolgozók előreláthatóan nem örülnek annyira az irodákba való visszatérésnek, és sok játékfejlesztő felhívta a figyelmet távmunka előnyeire.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×