A Duolingo eddig csak a nyelvtanulásra összpontosított, de jövőre akár egy nagyobb fába is belevághatja a fejszéjét – mindezt a tanítás érdekében.

A Duolingo alapítója és vezérigazgatója, Luis von Ahn a TikToktól és az Instagramtól szeretné elcsábítani a gyerekeket a népszerű nyelvtanuló alkalmazás új matematika verziójával. Az általános iskolai szintű matematikára összpontosító alkalmazás, ha minden tervek szerint halad, akkor jövőre indul.

A vállalat pedig egyre inkább más népszerű ingyenes alkalmazásokat, például a TikTokot és az Instagramot tekinti riválisainak,

nem pedig az oktatási platformokat, mivel mindegyik a képernyőidőre fordított figyelemért verseng.

„A Duolingo a nyelvtanulásról ismert, de a küldetésünk mindig is általánosabb volt – az egész oktatásról szól” – mondta von Ahn a BBC News-nak.

„Fizikai iskolák építése világszerte milliárdokba kerülne, az okostelefonokkal az emberiség kétharmadát elérhetjük. Ám az okostelefonokkal az a probléma, hogy kétélű kardként viselkednek – az olyan „zavaró” dolgokkal, mint a TikTok.”

Valahogy így fog kinézni a program.

„A szülők azt mondják nekünk, hogy a Duolingóra úgy gondolnak, mint produktív képernyőidőre. Azért kezdtük a nyelvtanulással, mert világszerte óriási igény mutatkozott az angol nyelvtanulásra, ami azonnal növelheti a jövedelmi lehetőségeket, de mindig is szerettünk volna más dolgokat is tanítani” – mondta von Ahn.

Az ötlet már régóta megszületett és akár már jövőre valósággá is válhat. 

Ez egy korábbi videó, ahol már volt szó a matematikai applikációról, de csak nagyon röviden. Ha érdekel az egész interjú, amit a BBC News készített, akkor azt is megnézhetitek ITT.

Mindenesetre jó látni, hogy valaki foglalkozik a gyerekekkel. Főleg az internet korában, amikor rengeteg rossz behatás érheti őket a különböző Social Media platformokon.

Neked telepítve van a Duolingo alkalmazás a telefonodon?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

forrás: BBC News

×