Úgy tűnik, hogy azokat a játékokat, melyekbe a kriptovaluták és az NFT-k fokozatosan megjelennek, a Steam nem igazán kedveli errefelé.

Meglepő módon a Valve komoly lépéseket tesz a blokklánc-technológiát magában foglaló játékok eltávolítására. Azok a címek tehát, melyek kriptovalutát, például a Bitcoint és a nem helyettesíthető tokeneket (NFT-ket) játékmechanikaként használnak,

szépen eltűnnek a Steamről.

A blockchain technológia, különösen az NFT az utóbbi időben egyre népszerűbb lett, számos új PC-játék használja a technológiát különböző módon, akár a kriptovaluta bányászatban, akár a mikrotranzakciók új koncepciójaként. A Valve új szabályzata tiltja ezt a mechanikát, így néhány játékot már eltávolítottak a platformról a szabályok szerint. A szabályzat új pontja értelmében a blockchain-technológiára épülő alkalmazások nem lehetnek jelent a Steamen.

Az egyik ilyen játék, mely máris tiltásra került, az Age of Rust volt, egy single player sci-fi. Erről a fejlesztő a Twitteren számolt be.

 

„A Steam álláspontja az, hogy a blockchain-alapú elemeknek értéke van, így nem engedélyezik azt, aminek valós értéke van”-írja a fejlesztő egy Twitter-szálon.

A Space Pirate Games ennek ellenére folytatja az Age of Rust fejlesztését. Te mit gondolsz, jól teszi a Velve, hogy kitiltja ezeket a játékokat?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×