A Google már nem a cég processzorait pakolja a telefonjaiba.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Google következő telefonjai, a Pixel 6 és Pixel 6 Pro egyedi tervezésű processzorokkal érkeznek majd. Az architektúra marad ARM, ám a cég szakít a Qualcomm Snapdragon szériával, hogy a maga útját járja. A saját tervezésű processzorok már nem számítanak annyira ördögtől valónak, elég csak a Samsung Exynos vagy épp a Huawei Kirin szériáira gondolnunk.

Úgy tűnik azonban, hogy a Qualcommban mély (pénzügyi) nyomot hagyott az eset, hiszen ezúttal Twitteren csipkelődtek egy kicsit az óriáscéggel.

Pár napja indult el Twitteren a „Red flag” mém, melyben olyan állítások után raknak rengeteg piros zászlót a posztolók, amelyek valamilyen veszélyre vagy rossz dologra hívják fel a figyelmet. Rengeteg esetben némi humorral megfűszerezve, nem érdemes teljesen komolyan venni a dolgot. Bár a Snapdragon Twitter fiókja nem említett nevet, egyértelműen a Google-re utaltak a fenti üzenettel („Úgy döntöttünk, hogy saját SoC-et használunk a Snapdragon helyett”), hiszen ők említették meg ezt a mondatot az egyik sajtóanyagukban.

Szerencsére a Google-nek nincs oka az aggodalomra, az elmúlt időszakban megérkezett Benchmarkok alapján méltó vetélytársa lehet a Snapdragon 888 szériának és a Samsung által gyártott Exynos 2100-nak is az általuk tervezett újdonság.

×